fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Trini Braids, Vlechten die een ieder staan

Tot voor kort had ik nog nooit van dit type vlechten gehoord, maar toen ik de eigennaar van Khamit Kinks, Anu Prestonia, vertelde dat ik even een “break” nodig had, stelde zij Trini Braids voor. De afgelopen jaren heb ik bijna onafgebroken zoveel verschillende kapsels uitgeprobeerd dat ik nu gewoon even rust nodig had. 

Trini Braids voor kroeshaar, krullen en Black Hair

No More KnotsIk heb wel eens mailtjes ontvangen van bezoekers die het geen goed voorbeeld vinden als ik mijn haar ingelochten draag. Extensions dragen is volgens hun tegenstrijdig met het promoten van het dragen van natuurlijk kroeshaar omdat te veel vrouwen het vooral doen uit schaamte voor om hun eigen haar.

Als kroeshaar-specialist begrijp ik hun standpunt als geen ander, maar het zou hypocriet van me zijn om me tegen extensies uit te spreken of te verzwijgen dat ik ze zelf draag. Mijn transformatie periode van gereleaxt naar kroeshaar, kenmerkt zich vooral door het dragen van vlechten. Mede daardoor heb ik met mijn eigen haar leren omgaan. Daarom alleen al snap ik dat sommige vrouwen net als ik ook tijd nodig hebben om de omslag te maken.

Maar zelfs nu ik redelijk goed overweg kan met kroeshaar en het liefst mijn eigen haar draag, kan ik gewoon niet ontkennen dat extensions af en toe een ware uitkomst zijn. Voor mij zijn ze  ideaal voor super drukke periodes of vakanties. Ik hoef dan geen kapsels te bedenken of op te letten of mijn haar goed zit. Nee, het is gewoon getup and go. Niks is makkelijker.

Nu ik door de recente verhuizing nauwelijks tijd heb gehad om op adem te komen met al het werk dat zich had opgestappeld, was het weer eens tijd voor extensies. Het feit dat Trini Braids echt zeer uniek zijn maakte dat ik me nog meer verheugde op mijn nieuw kapsel.

Er zijn maar weinig mensen die de techniek om losse kwie-kwie-ba vlechten te maken. Ze worden ook Fishtails genoemd en de vlechten lijken echt op de schubben van de kwie-kwie vis die we kennen in Suriname. 
Een ander voordeel is dat dit type vlechten wat groter is. Dat maakt dat je namelijk niet zo lange bij in de salon hoeft te zitten. Het maakt namelijk niet uit wat voor type salon het is, ik heb gewoon het geduld niet om urenlang bij de kapper te zitten. Niet toen ik mijn haar relaxte en ook nu mijn haar kroes is niet. Kroeshaar heeft mijn persoonlijkheid kennelijk dus niet echt veranderd.

Hoewel ik het geweldig vond om weer eens een nieuwe easy onallerdaagse stijl uit te proberen, moest ik weer even wennen aan de extensies in mijn haar. Het nadeel van Trini Braids is namelijk dat je heel veel haar nodig hebt. Khamit Kinks heeft een speciaal haartype daarvoor en het ziet er mooi uit, maar de vlechten zijn ook zwaarder dan normaal en zeker in het begin, een beetje stijf. Dat maakt wel dat het er mooi uit ziet, het voelt alleen niet zo lekker.

Dat het er mooi uitzag werd vrijwel meteen na mijn bezoek aan de salon beaamt. Op weg naar huis, stopte ik nog even bij de lokale groente boer om fruit te halen, toen me opviel dat een lange goed uitziende man, met hele mooie dreadlocks naar me keek. Maar ken je dat gevoel als je pas ongesteld bent? Je benen voelen net lood, je buikt trekt een beetje en je rug voelt alsof je op een houten plank hebt geslapen. Zo voelde ik me op dat moment.

kroeshaar kammentrini braids khamit kinks

Een protective style, om het haar te beschermen, rust te gunnen en te laten groeien. Ter voorbereiding is mijn haar gewassen met de Going Natural Kruiden Shampoo, geconditioned met de Detox Conditioner en ingevet met de Silky Shea Haarboter. Vergeet ook niet de extensions, het valse haar, eerst te wassen voordat je het toevoegt. 

Ik had dus geen idee waarom die vent zo naar me staarde, maar het boeide me niet echt. Het enige wat ik wilde was zo snel mogelijk thuis zijn en ik kan je zeggen, op dat moment voelde ik me alles behalve aantrekkelijk. Mijn gezicht, een goede graadmeter voor hoe ik mij voel, zal er dan ook behoorlijk zuur uit hebben gezien. Toen deze man echter met een warm Jamaicaans accent op een super vriendelijke manier zei “I love your plaits”, voelde ik mijn zure gezichtsuitdrukking spontaan wegtrekken om plaats te maken voor een glimlach.

Ik kwam meteen uit mijn zone omdat het zo verrassend was. Behalve dat het leuk is om een oprecht compliment te krijgen, had ik niet verwacht dat een man met echte dreadlocks mijn neppe vlechten zou waarderen laat staan complimenteren. Zijn goed verzorgde lange haar was namelijk kunstig opgebonden in een kleurrijke doek waardoor ik de indruk had dat hij cultureel bewuste man was die waarschijnlijk niks moest hebben van valse vlechten of weaves. Zonder dat hij het wist was ik betrapt op mijn eigen stereotype denken.

natural hair trini braids2Trini Braids voor kroeshaar, krullen en Black Hair

Nog voor ik deze man zelfs gesproken had, had ik hem al door vooral zijn haardracht in een oogopslag getypeerd en nog wel fout ook. Dat was een goede les voor me. Don’t take the man by the look klinkt afgezaagd, maar het is o zo waar. Vooral als het om kroeshaar gaat.

Ingevlochten vlechten zijn makkelijk te verzorgen. Het enige wat je nodig hebt is Shampoo om tenminste weekelijks te wassen en een spray om de hoofdhuid te verzorgen zoals de Scalp Conditioning Spray. Haar producten om vlechten te verzorgen.

Trini Braids, een protective style, kan zowel als vrijetijds kapsel gedragen worden als een chique uitgangs kapsel voor kroeshaar en krullen. Het beste is om ze niet te lang te laten zitten. Twee maanden, hoguit drie maar echt niet langer. Anders gaat het haar echt locken. Hoe je de vlechten eruit haalt kun je lezen in Vlechten, zo haal je ze eruit.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *