fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Motivatie

Waarom deze competitie

 

 

Miss Kroeshaar 2010
Kroeshaar.com in samenwerking met SME-OMROEP

Waarom deze competitie?
Een disproportioneel groot percentage van Zwarte vrouwen heeft last van haarbreek en haaruitval. Uit schaamte wordt dit probleem echter liever niet besproken, laat staan aangekaart.

Hoewel de haarproblemen een direct gevolg zijn van het gebruik van chemicalien om het haar te ontkroezen, ligt de diepere oorzaak in een onmiskenbare cultureel maatschappelijke druk waar iedere Zwarte vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt. Hoe moet ik mijn haar anders dragen? Kan ik wel met een afro, cornrows of dreadlocks lopen? De beperkte opties waar we bekend mee zijn worden zeker in de werksfeer lang niet altijd geaccepteerd.

Het alternatief om het haar op een natuurlijke manier te gaan dragen levert dan ook een diepe hartverscheurende strijd in het onderbewustzijn van de Zwarte vrouw waarbij kroeshaar meestal de verliezer is. De angst om uitgelachen met of afgewezen te worden om kroeshaar gaat zo schrijnend diep en het idee is zo pijnlijk afschrikwekkend dat menig vrouw liever kiest voor kale plekken en haaruitval. Een dillema dat stamt uit de slaventijd en nog heden ten dagen de zwarte gemeenschap verdeeld in goed en slecht haar.

Met deze competitie beoogt kroeshaar.com daarom niet alleen de natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid van kroeshaar uit te ineslots.com dragen, de organisatie wenst ook aandacht te vestigen op het gedoogde nijpende probleem en het vanuit diverse invalshoeken bespreekbaar te maken om te werken aan een oplossing.

Kroeshaar.com
Nog voor haar succesvol debuut met het allereerste Nederlandse boek over kroeshaar, ontwikkelde Drs. Mireille Liong-A-Kong de website kroeshaar.com. Haar graad in de Informatica heeft ze sindsien gebruikt om de site te ontwikkelen tot een indrukwekende one-stop-shop die toonaangevend is op het gebied van kroeshaar en helemaal up-to-date als het gaat om nieuwe technologie.


SME-TV
Franklin Esajas, mede oprichter en nu directeur van SME-TV, maakt sinds 1998 spraakmakende radio- en televisieprogramma’s. Hij is vooral bekend geworden met het programma “Surinamers anders bekenen”. Zijn streven is om met SME-TV een permanente plaats binnen de publieke omroep te bemachtigen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *