fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

CNN watch Party van President Obama Times Square NY

 

President Obama's winning speech

Op de avond dat Senator Barack Obama zijn nominatie speech zou houden, wilde ik absoluut tussen Amerikanen zijn en zeker niet in mijn eentje voor de tv zitten. Deze avond was zou hoe dan ook historie schrijven. Niet alleen was het op de dag af precies 45 jaar na de meest bekende speech van Martin Luther King. Voor het eerst in het bestaan van Amerika zou een zwarte man worden genomineerd als kanidaad voor de race naar het Witte huis.

Op de site van barackobama.com stonden eindeloos veel watch parties gepland. Uiteindelijk besloot ik naar de CNN party te gaan op Times Square. Tussen de auto’s, bussen en toeristen waren stoelen opgesteld met het CNN logo en tussen alle lichtgevende en knipperende billboards was een groot scherm waarop CNN live te volgen was.

DSC 00740026

De gekozen locactie van de democraten was opzich al historisch. In het 200 zoveel jarig bestaan van Amerika heeft een politieke partij nog nooit een stadion gevuld, laat staan een van 85.000. Tussen de speeches van voormalig kanidaad Al Gore,  klein dochter van de Republikeinse president Eisenhower en Senator Bill Ridchardson, waren er optredens van Cheryl Crow, Stevie Wonder en Micheal Macdonalds.

Na een introductie filmpje over Obama’s leven was het eindelijk zover. Onder daverend applaus betrad Barack Obama het in Griekse stijl opgezette podium. Inmiddels weet iedereen die een beetje politiek volgt dat Barack een begenadigd spreker is. Niet dat ik twijfelde maar ik vroeg me toch wel af hoe hij een betere speech kon geven dan 2004 of zijn laatste speech over racisme in een afgeladen stadion van mensen die niet anders verwachten.

DSC 00680020

Wel, het enige wat ik kan zeggen is hij heeft zichzelf weer overtroffen. Alle kritiekpunten heeft hij staps gewijs teniet gedaan. Hij was tof genoeg om zijn rivaal John Mccain op sublieme wijze ervan langs te geven. Het is niet dat de economie Mccain niets kan schelen, het is dat hij het niet snapt! Heel graag gaat hij dan ook het debat aan wie de juiste qualificaties heeft als het gaat om beslissingen nemen en temperament. Zout op de open wond van Maccain die een beheersings probleem heeft. 
Daarnaast heeft hij concreet zijn plannen weer gegeven zonder een greintje narcisme of egoisme te tonen. Het ging allemaal om het volk.

Ik ben inderdaad niet de conventionele kanidaad, zei Obama. Ik zie er heel anders uit dan mijn voorgangers dus is het makkelijk om een verkeerd beeld te scheppen, maar wat mijn tegenstaanders niet snappen is dat het helemaal niet om mij gaat. De campagne ging helemaal nooit om mij, het gaat om JOU! Washington brengt geen verandering in de mensen, de mensen brengen verandering naar Washington.

DSC 00750027

Na de speech was ik helemaal opgeladen, gemotiveerd en geemotioneerd. Ik voelde me geweldig dat ik letterlijk geschiedenis had zien schrijven. Het commentaar van CNN, MSNBC en NPR logen er niet om. Alle gerenomeerde stations waren het er unaniem mee eens dat Barack met de dag beter wordt opweg naar het presidentschap. Met heel mijn zijn hoop ik dat Barack Obama de nieuwe president van Amerika zal worden.

DSC 00800032

Zie mijn reactie op CNN


 

 

 Lees ook mobama resijn kennismaking met Barack Obama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *