fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Slecht haar op z’n best!

Slecht haar op z'n best!
Slecht haar op z'n best!

Op 1 november is in de prestigieuse gallerij van Casa Frela in Manhattan, de tenstoonstelling Bad hair at its best! gelanceerd.

 

natural-hairstyles.jpg

De tentoonstelling bestaat uit een unieke selectie van kleurrijke portretten van kroeshaar kapsels. De stralende haardrachten belichten bijna letterlijk een wereld waarin kroeshaar normaal is. Een hele onthulling voor een maatschappij waar kroeshaar nog moeilijk geaccepteerd wordt en zelfs wordt aangeduid met “slecht haar”. Een blik op een van de sprekende foto’s is voldoende om de boodschap te begrijpen: kijk hoe goed “slecht haar” er wel niet uit kan zien.

Fotograaf Mireille Liong, eigenaar van kroeshaar.com, wist niet wat haar overkwam toen ze per toeval op een Afrikaan-Amerikaanse bazaar terecht kwam in Brooklyn, New York. Voor het eerst in haar volwassen leven bevond ze zich in een omgeving, waar kroeshaar zo normaal was, dat de kapsels de boventoon voerden. Een ware openbaring voor een Zwarte vrouw die bijna haar hele leven kapsels voor een ander haartype had nageboots met als gevolg dunne plekken en haaruitval. De voorbeelden en zelfs bewijs van wat mogelijk was met Afrikaans haar, het haartype dat Liong van nature heeft meegekregen, was een onvergetelijke ervaring.

Geinspireerd door het gevoel dat haar overviel bij het zien van de prachtige kapsels, kon ze als fotograaf niet anders dan vastleggen wat ze toen ervaren had. Sindsdien is ze niet gestopt met fotograferen en het resultaat is een zeldzaam mooie collectie van meer dan 500 kapsels.

Het doel van de tentoonstelling is om een ongekende kroeshaar wereld naar buiten te brengen om de stereotiepe ideen te doorbreken. Met deze tentoonstelling hoop ik te bereiken dat kroeshaar breeder geaccepteerd wordt. Ik ben er van overtuigd dat dan meer vrouwen hun haar kroes zullen dragen en dat zal bijdragen tot gezonder haar bij Zwarte vrouwen, aldus Liong. Foto’s van de tentoonstelling zijn te zien op kroeshaar.com en going-natural.com.

De tentoonstelling komt graag naar u toe. Indien u interesse heeft neem contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *