fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Dance Africa in Brooklyn, NY

Met enkele Nappturality leden had ik afgesproken om naar het Dance Africa Festival te gaan. Elk jaar organiseert BAM, Brooklyn Academy of Music, dit festival in het Memorial Day weekend. Behalve dans en muziek optredens is er ook een markt met eten, drinken, kleding, kunst en hoe kan het ook anders haarproducten. Brooklyn is echt het cultureel centrum van Afrikaanse cultuur in Amerika. Niet alleen sterren als Spike Lee wonen hier, ook Chris Rock is hier opgegroeid.

 

Het 3 daags festival trekt heel veel mensen van heinde en verre en het is altijd een genot om het mee te maken. Hier zijn de kroesedes in de meerderheid en de kapsel zijn zo mooi. Het lijkt het wel een haarshow. Afrikaans haar blijft fascineren, kijk maar.

loks2.jpgloks2a.jpg
opgestoken dreadlocks. Midden

somi.jpg
zangeres Somi van Somi Sunshine.
Ze ziet er niet alleen prachtig uit ze zingt ook erg mooi.

Er waren locks, heel veel locks. Lange losse dreadlocks zijn vrij normaal maar de meesten weten er iets extra van te maken. Kijk deze kapsels eens. Dit doe je niet zomaar na. De kapsels zijn unieke kunst werken.

loks1.jpgveren.jpg

Deze man heeft op een of andere manier veren in z’n dreadlocks verwerkt. Dit had ik nog nooit eerder gezien.

short.jpghawk.jpg
Rechts: na 17 jaar dreadlocks heb ik ze afgeknipt. Ik wou gewoon weer wat anders.

aFRO2.jpgafro1.jpg

Uiteraard waren er ook afro’s in kleuren en geuren. Rond, vrij, groot en klein.

Tiga.jpg

Tiga is een Haitiaanse muziekant. In de zomer bindt hij vaak z’n locks op.

loksup2a.jpgloksup2.jpg

Deze mevrouw is een wandelende show. Vorig jaar had ik haar ook al gefotografeerd.
Wie denkt dat dreadlock geen variatie kan bieden heeft het echt mis.

loksupa.jpgloksup.jpg

De Remove Conditiong Potion is speciaal gemaakt om de chemische resten die het haar uitdrogen, te verwijderen, de kemi moyst shampoo is een zacht reinigende zeep-vrije shampoo en sheabutter is ideaal om het haar zacht te maken. De drie producten zijn dus een goede keus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *