fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Haar dagboek

Ondanks het feit dat ik bijna de hele dag bezig ben met haar, heb ik nauwelijks tijd om bezig te zijn met mijn eigen haar,” Timre man oso no hab bangi ” (het huis van de timmerman heeft geen banken). Eerlijk gezegd ben ik ook niet het type dat zich heel erg met haar uiterlijk bezig houdt. Gezond zijn vind ik het belangrijkst. Om lichaam en geest gezond te houden sport ik dus, maar daarnaast doe ik gewoon de basis dingen om mijn haar gezond te houden en redelijk voor de dag te komen. Ik ga dus voor weinig gedoe en low maintenance.


Ondanks het feit dat ik bijna de hele dag bezig ben met haar, heb ik nauwelijks tijd om bezig te zijn met mijn eigen haar,” Timre man oso no hab bangi ” (het huis van de timmerman heeft geen banken). Eerlijk gezegd ben ik ook niet het type dat zich heel erg met haar uiterlijk bezig houdt. Gezond zijn vind ik het belangrijkst. Om lichaam en geest gezond te houden sport ik dus, maar daarnaast doe ik gewoon de basis dingen om mijn haar gezond te houden en redelijk voor de dag te komen. Ik ga dus voor weinig gedoe en low maintenance.

Dit is een van mijn basis-kapsels, 2 kwi-kwi-ba-vlechten en een middenscheiding. De scheiding vereist wel nog wat oefening, maar de kwi-kwies gaan redelijk, vind je niet?

Om te voorkomen dat de vlechten los gaan heb ik ze een beetje op gesierd met houten kralen aan de onderkant.

Houdbaarheid: 3 dagen tot 1 week

Pasgeleden heb ik, tegen het advies van mijn oude kapper, mijn haar laten punten. Het is echt een fabel dat je kroeshaar niet hoeft te knippen, behalve als je dreadlocks hebt dan, maar dat is een heel ander verhaal. Ook natuurlijk kroeshaar heeft gepleten punten, je kan ze vaak ook voelen. Als de puntjes van je haar oneffen aanvoelen, weet je dat je dooie puntjes hebt. Maar je merkt vooral bij het ontknopen dat het tijd is voor een knipbeurt. De knoop is er nog niet of je haar zit weer in de klit. Door gespleten puntjes blijft het haar knopen en daardoor is het nog breekbaarder.

bantu2.jpg
In mijn boek staat uitgebreid beschreven hoe je zelf Bantu’s kunt maken. Deze heb ik voor de verandering professioneel laten doen.

Een heerlijk zomers kapsel, luchtig, low maintenance en mulitfunctioneel.

Als je ‘s avonds met een hoofddoekje slaapt blijft het zeker 2 weken goed zitten. Daarna kan je nog enkele dagen met twsts en een twist-out lopen.

De Bantu-kapper is met vlag en wimpel geslaagd. Voor het eerst viel ik in slaap terwijl mijn haar werd gedaan.

cornrows2.jpg

Jarenlang heb ik extensions gedragen, dit is pas low maintenance. Het is gewoon “get up and go” en als het goed gedaan wordt, groeit je haar ook nog goed door.

Om mezelf en mijn haar wat rust te gunnen wilde ik voor de verandering weer eens een kapsel dat wat langer mee kon. Niet paar weken een nieuw kapsel, maar gewoon lekker minstens 2 maanden rust. Een kapsel met extensions dus.

Houdbaarheid: 2 maandenensions.

Helaas waren deze cornrows veel te strak gevlochten. Dit was voordat ik de bovengenoemde Bantu-kapper had gevonden. Deze kapper ziet me dus nooit meer en voorlopig heb ik het wel even gehad met extensions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *