fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Onesy’s Haar Tips

Onesy's Haar Tips
Onesy's Haar Tips

Onesy’s Haar dagboek, Jan 04

Onesy kennen jullie van een eerder vraaggesprek. Nadat ze al haar medewerking aan een vraaggesprek heeft verleend houdt ze nu ook een dagboek speciaal voor de bezoekers van kroeshaar.com een dagboek bij.

Om het nieuwe jaar goed te beginnen heb ik besloten eindelijk eens te gaan zitten om te beginnen aan mijn haar-dagboek voor kroeshaar.com.

 03.jpgo4.jpg

            zomerkapsel afro                                 mijn haar vanachteren 

Bantu, Twist, Cornrow Combi

Omdat het nu winter is wil ik niet te veel verschillende dingen met mijn haar doen. Even geen afro dus. Ik moet vaak vroeg opstaan voor mijn werk (waar ik naar toe fiets), en dan kan je niet met een bos nat haar op de fiets stappen…. Dus heb ik de laatste tijd vooral twists. Op de foto’s met cornrows aan de voorkant, maar normaalgesproken twist ik mijn haar ook aan de voorkant. Ik wilde ook al een tijdje mijn haar verven (plukjes rood) en ik dacht dat het makkelijk was als ik mijn haar dan had gevlochten/getwist zodat ik makkelijk plukjes kon verven. Het is niet helemaal geworden zoals ik wilde, maar heel erg mislukt is het ook niet.

Normaalgesproken verzorg ik mijn haar heel goed. Ik maak het elke dag nat, en was het met conditioner (Motions Kids Detangling Conditioner). Soms was ik de conditioner eruit, maar vaak ook niet. Mijn haar wordt lekker zacht als ik het een dagje laat zitten. Ik kam mijn haar onder de douche met een afrokam terwijl er water overheen stroomt. Als ik dat niet doe, verdwijnen mijn krullen en krijg ik het echte afro-effect. De kroeshaar borstel heb ik pas gekocht, en hij werkt inderdaad goed wat betreft haren uitkammen, maar ik krijg hetzelfde effect als met de afro-kam, dus ik gebruik hem niet op droog haar.

 o2.jpgo1.jpg

                                                               Cornrow-Twists combinatie

Aangezien het nu winter is en ik mijn haar vooral twist, was het ik het niet zo vaak. Ik vind het mooier als mijn twists een beetje lengte hebben, dus maak ik het zo min mogelijk nat. Om ze zo lang te krijgen als op die laatste foto, fohn ik mijn haar eerst uit. Eigenlijk doe ik dit liever niet, omdat hitte natuurlijk slecht is voor je haar. Daarom heb ik jouw tip opgevolgd om mijn haar eerst in een aantal cornrows te vlechten om zo lengte te krijgen. Dit werkt inderdaad ook. En ik zag laatst een andere methode om je haar wat langer te krijgen zonder hitte (op het nappturality-forum noemen ze het ‘banding’): wikkel om een plukje haar een stuk afgeknipte panty (of een elastiekje) die je tot aan het einde van de pluk eromheen draait. Laat dat een nachtje zitten en de volgende dag is je haar uitgerekt. zie http://public.fotki.com/lydicarol/nh_album/hairstory_part_ii/winter_2003/ voor meer info daarover.

Ik punt verder regelmatig mijn eigen haar, omdat ik niet zo tevreden ben met het resultaat van de kapper waar ik naar toe ging. Als iemand nog een tip heeft over een kapper die wel met kroeshaar kan omgaan, wil ik het graag weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *