fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Publicatie van het eerste Nederlandse Boek over Kroeshaar

Op 9 maart vond de presentatie plaats van Kroeshaar; Wat je moet weten en Meer, het allereerste Nederlandse boek over kroeshaar. Na een mooie kerkdienst geleid door Dominee Polanen kon de presentatie beginnen in de bomvolle Konings Kerk in Watergraafsmeer in Amsterdam. 

 Kroeshaar Wat je moet weten en Meer

Daisy Liong-A-Kong, de vader van de schrijfster, droeg haar favoriete gedicht voor begeleid door Raimatia, zoon van de bekende percussionist Carlo Hoop, op een Apenti drum.

Het gedicht Wan Bon van een van de meest bekende schrijvers Dubru, gaat over eenheid. Eenheid die de Surinaamse volkeren met elkaar verbindt, een eenheid die haar weg vindt door de fundamentele overeenkomsten dwars door de diverse culturen.

Het was ook de boodschap die Mireille Liong-A-Kong als schrijfster wenste uit te dragen in een tijd dat natuurlijk kroeshaar nog controversieel leek. In plaats van de verschillende haartypen te zien als maat om vrouwen te categoriseren was het tijd voor vereniging.

Nadat Hannah Belliot, Wethouder van Cultuur, het eerste exemplaar in beslag had genomen en lofende woorden had uitgesproken, kon het signeren van de boeken beginnen.

De schrijfster, Mireille zelf had een prachtige dag. Mooier kon het niet zei ze. Mijn dank gaat uit naar alle aanwezigen en uiteraard voornamelijk aan Uitgeverij Conserve die dit mogelijk heeft gemaakt, maar ook aan Guus Pengel en Ingrid Pool, die de tijd hebben genomen het boek te lezen nog voor het uitkwam.

Daarnaast ook degenen die hebben gezorgd voor een geslaagde dag. Dat zijn alle aanwezigenm vrienden, familie en in het bijzonder mijn pa die het gedicht zo mooi heeft voorgedragen, mijn broer Jeff die altijd een steun en toeverlaat is, Raimata en zijn vader Carlo Hoop en Haydee Sheombar die de foto’s heeft genomen.   

 

 

Zie foto verslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *