fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Mijn haar is langer dan ooit en groeit als kool

Bijna 5 jaar nadat ik ben begonnen met locs, is mijn haar langer dan ooit. Dat niet alleen, het groeit als kool. Mensen die mij kennen, maar mij niet dagelijks zien, schrikken vaak en hebben geen moeite dit kenbaar te maken. Mijn god, je haar is lang! Mijn god je haar is gegroeid! Wat doe ik anders, wat is het geheim?

Heel veel is er, in mijn doen opzich, eigenlijk weinig veranderd. Het grooste verschil is natuurlijk dat ik nu locs heb. Daarmee is uiteraard mijn haar routine ook veranderd, maar ik ben en blijf een low maintenance persoon als het om haarverzorging gaat. Dat was ik toen mijn haar gestraight/ontkroest/gerelaxt was, maar ook toen ik gewoon kroeshaar droeg. Wat ik hiermee wil zeggen is dat jouw persoonlijkheid niet verandert wanneer je van kapsel verandert.

Ik hield niet van rollers zetten, niet van onder de droger zitten en al helemaal niet van tangen. Brrrr, mijn oren zijn nog getraumatiserd van die ellendige hete tang. Mij ontbreekt nu eenmaal het geduld om urenlang voor de spiegel te staan om een leuk kapsel te maken. Misschien ook omdat ik niet zo handig en heel erg gemakzuchtig ben. 

Toen mijn haar gewoon kroes was, ging ik eens in de zoveel tijd naar de salon om een mooi kapsel te laten maken en dat droeg ik dan een paar weken. Dat kan ik iedereen aanraden. Een goede kapster kan ongekamde, ongewassen haren omtoveren tot een ware kroon! Zonder de magische handen en vooral de kennis van getalenteerde vlechters zou mijn haar het nooit gered hebben. In Suriname wis ik ze te vinden, in Nederland en nu hier in Brooklyn.

Verder heb ik ook best veel petten gedragen toen ik kroes was. Zeker in de winter. Ik heb nooit van haren kammen gehouden, ook niet toen mijn haar glad werd gemaakt en dat is nu met locs wel de grootste en beste verandering. Mijn haar hoeft niet meer gekamd te worden! Ik kan je niet vertellen hoe heerlijk dat is.  

Low maintenance is het beste wat je kunt doen hoorde ik een loctitian zeggen op facebook, maar het lijkt me voor alle haartypen. Hoe minder je het haar manipuleert, hoe makkelijker het ongestoord kan doorgroeien. Zo simpel is dat.

Ik geloof dat de low maintenance routine een van de redenen is dat mijn haar zo lang is. Goede verzorging hoe minimaal ook is zeer belangrijk. Je kunt niet allerlei troep in jouw haar gooien en verwachten dat jouw haar sneller gaat groeien. Ik gebruik nog steevast de Going Natural Hair Care producten, waarvan de Scalp Conditioning Spray en de Tineke’s Healthy Hair Growth spray echt de staples zijn. De Tineke’s Healthy Hair Growth Spray heeft mijn haar echt gered toen mijn braidlocs echt nog maar aan een paar sliertjes hingen. Zie het verschil op de foto. 

Resultaat kroeshaar groei  

Nu kan ik blogs vol gaan schrijven en videos maken, maar aangezien ik veel vragen krijg over locs, doe ik graag een Braidlocs Class. Niet alleen zal ik al mijn kennis met je delen, ook alle vragen waar je mee zit zullen beantwoord worden.   

Braidlocs 4 jaar Gekruld kroeshaar

Wil jij ook locs, schrijf je nu in voor de eerst volgende Braidlocs Class.

Braidlocs crinkled november

Braidlocs, gevlochten en daanra losgemaakt voor een “kreuelk effect”. Wil jij ook locs, schrijf je nu in voor de eerst volgende Braidlocs Class.

Braidlocs12 Bridal Style natural hair accessorie october1

Gekruld en opgesierd met een haarband geschikt voor de bruid of een chique gelegenheid. Wil jij ook locs, schrijf je nu in voor de eerst volgende Braidlocs Class.

Braidlocs12 Bridal Styles natural hair accessorie october1

Gekruld en opgesierd met een haarband geschikt voor de bruid of een chique gelegenheid. Wil jij ook locs, schrijf je nu in voor de eerst volgende Braidlocs Class.

Braidlocs16 loose 4years

Mijn haar nu, gewoon los, net gewassen. Niet gestyled, niks. Wil jij ook locs, schrijf je nu in voor de eerst volgende Braidlocs Class.

 

2 thoughts on “Mijn haar is langer dan ooit en groeit als kool

 1. Hi, u look so beautiful. I love, love ur sisterlock. My hair is natural and I would love to go for sisterlock. I live in Amsterdam. Please do u know of a hairdresser in Amsterdam that can help me out???
  Thanks
  Hope to read from u soon.

  1. Thank you. Not in Amsterdam but I know someone in Almere. ALMERE

   Kora Pryor
   Gecertificeerd Sisterlocks consultant. Ze doet dus Sisterlocks maar ook vlechten, twists en het instoppen van dreadlocks.
   Telefoon: 0646260447

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *