fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Valse vlechten om kroeshaar en krullend haar te laten groeien

Valse vlechten zijn populairder zijn dan ooit. Nep vlechten in allerlei vormen van box braids tot en met crochet braids, die eigenlijk meer weg hebben van een weave, zie je overal. De creativiteit is eindeloos en valse vlechten zijn leuk, steilvol en fun, maar weet je dat ze ook heel goed zijn om je haar te laten groeien?

braid hairstyle for hairshow

Volg de serie Kroeshaar Live elke zondag om 2 uur Surinaamse tijd/6 uur Nederlandse tijd op mijn facebook page. Klik voor meer Kroeshaar Live videos.

Toen ik kroes ging wist ik niet beter. Het enige wat ik kon doen is mijn totaal afgebroken haar laten invlechten om de gerelaxte schade zo veel mogelijk te camaufleren. Jaren lang heb mijn haar ingevlochten en met vallen en opstaan heb ik geleerd hoe je valse vlechten kunt gebruiken om jouw eigen haar te laten herstellen en weer gezond te laten groeien. Dat kun jij dus ook als je deze simpele stappen volgt.

1) Clean Start

Een goed begin is het halve werk. Begin met schoon haar en een schone hoofdhuid. Jouw haar wordt er echt niet beter van als je vals haar gaat toevoegen aan haarstrengen die niet gereinigd zijn. Was jouw haar dus eerst met de Going Natural Herbal Shampoo en condition daarna met de Going Natural Detox conditioner. Een schoon tintelende hoofdhuid zal je dankbaar zijn.

2) Invlechten met de Silky Shea

Smeer jouw eigen haar in met de Silky shea haarboter, voordat je vals haar aan jouw eigen haar toevoegt. De Silky shea met biologische shea butter houdt niet alleen jouw haar zacht en soepel, het zal jouw haar ook beschemen tegen de sneden van het valse haar.

3) Scalp Conditioning Spray

Heel belangrijk, misschien wel het belangrijkste bij het dragen van valse vlechten, is de verzorging van de hoofdhuid. Zeker als je jouw haar wil laten groeien is het essentieel om de hoofdhuid schoon, fris en gezond te houden. Gebruik daarvoor dagelijks de Scalp conditioning spray met MSM, Groene en Witte thee extract om de haarzakjes een groei boost te geven en tegelijkertijd jouw eigen haar onder de vlechten te onderhouden.

4) Going Natural Herbal Shampoo

Was het haar elke week met de Going Natural Herbal shampoo. Conditionen is niet nodig wanneer je valse vlechten draagt want het laat alleen maar resten achter die niet bevorderlijk zijn voor de haargroei. Het schoonhouden van de valse vlechten is natuurlijk wel essentieel.

5) Verzorging van valse vlechten

Wat voor haar je ook besluit te kopen, spoel het eerst met baking soda of appelazijn, voordat je het aan jouw eigen haar toevoegt. Vals haar is namelijk bewerkt met chemicalien die je niet in het haar wil.

Zorg er ook voor dat het haar niet te dun is gevlochten. De delen moeten altijd groter zijn dan de doorsnede van een potlood. Micro braids zijn funest voor jouw eigen haar. Ze breken het haar.

Laat de vlechten minstens zes weken, maar niet langer dan tien weken, in het haar zitten. Dit is nodig om haar en hoofdhuid de tijd te geven om tot rust te komen en te groeien. Als je de valse vlechten na een week of twee weer eruit haalt, legt dat veels te veel stress op het haar in korte tijd. Het haar heeft dan niet genoeg tijd gehad om te rusten en te groeien.

6) No More Knots om de vlechten te verwijderen

Spray het haar vol met de No More Knots Detanger wanneer het tijd is om de valse vlechten uit het haar te halen. Laat het zo minstens een half uur zitten of een avond kan ook. Voor verdere instructies hoe je valse vlechten het beste uit het haar haalt zie Vlechten, zo haal je ze eruit

Speciaal voor degenen die het haar willen laten groeien met valse vlechten, heb ik het Vlecht Pakket samengesteld. Nu kun je met 4 euro korting de juiste producten bestellen om ook jouw haar met valse vlechten te laten groeien.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *