fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Slecht haar ontworteld; een tentoonstelling voor de Dekolonisatie van Kroeshaar

Going-Natural Hair Care, de nieuwe haarproductenlijn uit Amerika die deze week wordt gelanceerd, presenteert Slecht Haar Ontworteld, een tentoonstelling met als doel de dekolonisatie van kroeshaar.

De tentoonstelling bestaande uit kapsels die de Internet revolutie van natural haar hebben geinitiëerd, belicht de sociale onrechtvaardigheid die de kroeshaarwortels met zich meedragen.

Dreadlocks, afro’s en cornrows zijn allemaal kapsels die van nature horen bij kroeshaar, maar niet of nauwelijks geaccepteerd worden in een werkomgeving. Het gevolg hiervan is dat vrouwen met kroes en krullend haar disproportioneel meer dan elk ander volk te kampen hebben met haarbreek en haaruitval, ondanks het feit dat ze meer tijd en geld aan het haar besteden.

De tentoonstelling en het gelijknamige boek, Kroeshaar Ontworteld, hekelen het feit dat het negroïde ras het enige volk op aarde is, dat niet het fundamenteel mensen recht heeft, het haar op een natuurlijke manier te dragen. Zwarte mensen zijn de enigen die naar de rechter moet stappen om toestemming te vragen het haar in dreadlocks te dragen, een kapsel dat de meest gezonde manieren is om kroeshaar te laten groeien, maar structureel gestigmatiseerd en gestereotypeerd is.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 17 maart bij Spice Quest aan de Dr. Nassy laan 107. Vanaf 7 uur kunt u onder het genot van een hapje en een drankje foto’s van kapsels bekijken die genomen zijn in Brooklyn, New York, de stad die grond heeft gelegd voor de huidige groeiende kroeshaar movement.

Behalve dat het boek zal worden gepresenteerd, zal Drs. Mireille Liong, kroeshaar ondernemer van het eerste uur, ook een lezing geven over de onbeschreven geschiedenis van kroeshaar.

Voor meer info bel 8956440 of mail info@orga-nice.org 

Kroeshaar kapsels uit het boek slecht haar ontworteld

Peacock Locs te zien in Slecht Haar Ontworteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *