fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Slecht Haar Ontworteld in Parijs

Met Aline Tacite van Boucles d'Ebene
Met Aline Tacite van Boucles d'Ebene

Op uitnodiging van Aline Tacite, de power vrouw achter Boucles d’Ebene, ben ik super enthousiast vertrokken naar Parijs, om deel te nemen aan het 10 jarig jubileum van deze op kroeshaar gebaseerde tradeshow. Het was een grote eer om als enige niet Frans-sprekende op het programma te staan tussen bekende Caribische onderzoekers en intellectuelen die op hun manier al jaren op een positieve manier bewustwording van onze Diaspora wortels uitdragen. 

Het sprankelende cultureel centrum Centquatre, gelegen in het 19de arrondissement van Parijs, was het perfecte podium voor deze 10de editie van Boucles d’Ebene. Uitgegroeid tot een Black Trade expo van zeer groot belang, waren er behalve veel haarproducten, ook media, fashion en culinaire hoogstandjes te zien. Van Mango Chutney en Kokos Ice Cream tot en met zwart-Aziatische poppen en Afrikaans getinte interieur accenten. Ondernemers uit Parijs, Guadeloupe, Martinique en zelfs onze eigen Doreen Sprengers-Reckerts met Surinaamse roots toonden hun waar vol trots aan het continu binnenstromend publiek.

Letterlijk tussen de bedrijven door liepen modellen met opzienbaar mooie kapsels rond, die dan ook meteen door menig smart phone digitaal werden vastgelegd. Alsof dat allemaal niet genoeg was, was er een podium waarop bijna elk uur een spectaculair dans optreden, een haar of fashion show te zien was. Behalve dit podium der kunsten dat altijd druk bezocht werd, was er ook een zaal voor presentaties. De zaal waar ook ik mijn presentatie “Slecht Haar Ontworteld” mocht geven.

Nog voordat ik vertrok had Aline al aangegeven dat de interesse voor mijn presentatie groot was. Vanuit Parijs belde ze om te zeggen dat het aantal aanmeldingen aangaf dat de zaal bomvol zou zijn. Natuurlijk was dat prettig om te horen en ze kreeg gelijk.

audience
Wachtend publiek

Om klokslag 11 uur, toen ik moest beginnen, stond er al publiek te wachten. Helaas was het programma vertraagd en kwam ik later dan gepland aan het woord, maar dat was dan ook het enige minpuntje.

Van te voren was er een tolk geregeld zodat mijn speech vertaald kon worden terwijl ik aan het woord was. Om er echter zeker van te zijn dat de boodschap goed zou aankomen, had ik als voorzorg maatregel ook de text en de power point slides laten vertalen. 

Uit de reacties van het publiek kon ik niet alleen concluderen dat de boodschap goed was aangekomen, maar ook dat de presentatie het een en ander had losgemaakt. Dat is natuurlijk wat je hoopt en gelukkig kwam de discussie kwam goed opgang. Er werden vragen gesteld, opmerkingen gemaakt en algauw was het tijd voor de laatste vraag.

Voor mij was de eerste keer op zo een internationale podium een inspirerende belevenis. Ondanks het feit dat ik geen Frans spreek was de energie erg goed en heb ik middels observeren en interactie weer heerlijk veel inspiratie meegekregen.

In 2017 is de volgende Boucles d’Ebene. Of ik er dan weer zal staan weet ik niet, maar begin alvast te sparen en te plannen want het evenement is hoe dan ook de moeite absoluut ten zeerste waard. 

Team Suriname in Paris

Onder de aanwezigen waren ook Surinaamse roots: Tirza Baank, Marylin Grando en de nicht van Tirza

Going Natural Customer
Veel boeken had ik niet bij me maar Mede dankzij deze geweldige klant uit London was wat ik had meegenomen uitverkocht. 

Doreen Sprengers-Reckerts
Doreen Sprengers-Reckerts ook aanwezig met Bebe Rose. Kijk naar haar uit op Kwaku, niet alleen met haar signature shirts maar ook met zulke mooie hoofddoeken.

idi-lemmers

Mijn speciale dank gaat uit naar Idi Lemmers, die opnames heeft gemaakt. Bijna nooit te zien omdat hij meer achter de camera staat, maar wel de man achter hele grote en bekende producties zoals recent Suriname, 5 jaar later.  

team-black-hair
Het team achter Miss Black Hair Nederland was jammer genoeg al weg en hebben mijn presentatie dus niet kunnen meemaken maar het was zeker leuk om ze in levende lijve te ontmoeten. 

 

bhu-be1

Het digitale foto book is nu online te bestellen

Foto’s met de delegatie uit Parijs  – Klik voor Kapsels uit Parijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *