fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De 1ste Sab-I-Wiri Dei in Paramaribo, Suriname

De 1ste Sab-I-Wiri Dei was een onverwacht groot succes. Ik had wel wat mensen verwacht maar 4 tot 500 overschatte toch wel mijn stoutste dromen. Wie zegt dat Surinamers niet op tijd kunnen zijn? Om 19:30 was de theaterzaal al vol en Unique heeft een video-scherm buiten moeten plaatsen om ook de mensen buiten de zaal tevreden te stellen. Er waren zelfs mensen die onverrichterzake weg zijn gegaan omdat ze er niet meer in kwamen.

Sab-I-Wiri Dei
12 September 2003, Theather Unique

allemaal

 

Er was ook een film crew aanwezig

Ondanks de hectische drukte is de presentatie op tijd begonnen. Het publiek werd welkom geheten door Nicole Simson, die meteen ook haar kapperskunsten kon tonen door haar modellen te showen. Deze 7 dames, met indrukwekkende hedendaagse kapsels, luidden meteen de avond goed in met het liedje “Den e kar mi Nicole Simsonkroesoe wiri”. Een liedje geschreven door Etienne Stadwijk en Desi Liong-A-Kong.

Het thema van de avond was “De veelzijdigheid en de verzorging van kroeshaar”. Om het publiek van de veelzijdigheid van kroeshaar te overtuigen werd elk onderdeel afgesloten met een haarshow. Na de kapsels van Nicole waren de modellen van Kapsalon Zusbena aan de beurt. Zij kwamen met traditionele haarstijlen, waarvoor ook ik mijn bewondering niet kon onderdrukken, het publiek was niet minder enthousiast.

buitenfamilie
Familie rechts

Tijdens een korte pauze konden de mensen even op adem kon komen. Men maakte van deze gelegenheid gretig gebruik om eindelijk de beroemde borstel aan te schaffen. Boekhandel Sanoush was helaas al voor de pauze uitverkocht. Niet alleen de boeken, maar ook de bulletins, die ik speciaal voor deze gelegenheid had samengesteld waren er doorheen. Om aan de vraag te voldoen verschijnt nu maandelijks het kroeshaar bulletin in Suriname. De naam van het bulletin? Niet Sab-I-Wiri (ken-uw-haar), maar Sabi Wiri (haarkennis)!

Ook na de pauze kon het programma weer op tijd hervat worden. De verzorging van kroeshaar kwam uitgebreid aan bod evenals de laatste ontwikkelingen hieromtrent. Het laatste half uur was gereserveerd voor vragen uit het publiek. Even ontsond er een discussie over de moeizame acceptatie van jongens met vlechten op scholen. Dit naar aanleiding van het ontbreken van een norm voor kroeshaar. Een onderwerp dat ik tijdens de presentatie had gelanceerd; een discussie die waarschijnlijk ook nog heel vaak gevoerd zal worden.

zaal3groep

Na de laatste vragen kreeg ik samen met Nicole, Zusbena en de modellen, een warm applaus. Het was mij een waar genoegen. Hopelijk is de trend gezet. Wanneer de volgende Sab-I-Wiri Dei is? Dat ligt aan jullie. Blijf mailen, blijf de site bezoeken en blijf vragen, dan prikken we samen wel een datum.

langhaar

kaminakoko1

Shop Haarproducten voor Kroeshaar en Krullend Haar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *