fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Braid Loc Updo, een opgestoken Kapsel voor Kroeshaar

Na het bekijken van de TV uitzending waarin ik in gesprek was met Sandra Bookman kreeg een hele leuk mail met de complimenten van een van mijn tantes. Daar was ik natuurlijk erg blij mee maar ik kon het niet nalaten te grineken toen ik ook de vraag las: “Wat heb je met je haar gedaan? Het ziet er niet kroes uit. “

 Opgestoken dreadlocks, kroeshaar

Ik moest echt lachen, ook omdat ik een week daarvoor bijna een soortgelijke opmerking hoorde. Wat heb je met je haar gedaan? Heb je gestraight? Ik heb echt niks tegen straighten. Mijn mooie allerliefste zus heeft haar haar gerelaxt en het ziet er prachtig uit, maar iedereen die mij maar een beetje kent, weet dat ik als eigenaar van kroeshaar.com en going-natural, totaal geen behoefte heb om mijn haar ook maar een greintje glad te maken. Zoals ik als zei, kroeshaar zit in mijn DNA, kroeshaar is me en ik zal onze unieke krulletjes blijven promoten totdat er gelijke haarrechten bestaan voor iedereen.

Nu, wat ik met mijn haar heb gedaan? Ik ben naar de kapper geweest voor de verandering. Niet alleen om te interlocken want dat hoort gewoon bij braid locs, maar om een kapsel te maken. Van nature ben ik sowieso niet zo handig met kapsels maken. Ja, ik was goed in een twist out en een afro maken, maar dat was eigenlijk het enige wat ik kon. Scheidingen en echt die kunstige kapsels maken met kwie kwi ba, flat twists enzo, daar moet ik echt voor naar de salon. Ik kan het ook een ieder aanraden. Hoeveel youtube videos je ook bekijkt en hoe lang je ook oefent er zijn weinig die kapels kunnen maken als een ervaren styliste. Is er een speciale gelegenheid dan ga ik dus naar de kapper.

Uiteraard had ik mijn eigen braid out weer kunnen doen maar dat is lang niet zo speciaal als wat Adenike voor me heeft kunnen doen. Ik moet zeggen het was zeker weer even wennen om mijn haar te laten rollen en vooral de droogkap. Aiaiaiai, ik heb nooit van de droger gehouden en zal er nooit van houden, maar eens in de zoveel tijd heb ik het er voor over. Het resultaat is altijd verrassend, ook dit keer een kapsel dat ikzelf nooit bedacht zou hebben.  

Mijn haar was gewassen met de Kruiden shampoo en het enige dat ik daarnaast heb gebruikt was de Scalp Conditioning Spray. Het belangrijkste is namelijk dat je haar goed droog is anders valt de krul er algauw weer uit. Dat geld uiteraard ook als geen dreadlocks hebt. Ook dan is dit kapsel mogelijk. Dan raad ik je aan de Kruiden Styling Gel te gebruiken. Zie daarvoor het artikel Hoe maak ik pijpenkrullen in Kroeshaar?

Verder moet ik eerlijk bekennen dat ik niet al te lang onder de droogkap heb gezeten. Ik ben met de rollers in naar huis gegaan, heb met ze geslapen en ben de volgende dag naar de salon gegaan om ze eruit te halen en het kapsel te laten maken. Graag hoor ik wat je van dit kapsel vindt.

 

 Opgestoken dreadlocks, kroeshaar

braids-locs-updo-back
Van achter

 

 

Het kapsel is gemaakt door Adenike van Woven Wool Hair & Body Experience

Adres:
Sabine’s Hallway
1260 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11216
Ph: 347-251-1212

Voor meer kapsels van Adenike zie Woven Wool Hair & Body 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *