fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De Kroeshaar Video Diaries

De kroeshaar Video Diaries is de Nederlandse uitbreiding van de Going Natural Video Diaries. Het doel is om de Kroeshaar Movement te portreteren terwijl deze zich ontvouwt om te achterhalen wat we collectief van kroes gaan kunnen leren.

videodiaries-documentary

In het pre-digitale tijdperk hebben we jaren lang moeten wachten voordat we konden terugblikken op een ontwikkeling die ons aan het hart ging. Dat hoeft nu niet meer. Met de huidige mogelijkheden om video opnamen te maken kunnen we ontwikkelingen documenteren terwijl ze zich ontvouwen.

Het voordeel hiervan is dat we door de ontwikkelingen te volgen van elkaar kunnen leren; wat zijn de collectieve overeenkomsten van onze individuele ervaringen wanneer we kroes gaan? In welk opzicht verschilt onze ervaring en wat is het nu precies wat ons verbindt?
Dit zijn allemaal vragen waarvan ik hoop dat ze zich zullen openbaren door deze nieuwe online documentaire.

In Amerika heb ik al meer dan 30 videos ontvangen van gewone mensen, die hun video hebben ingestuurd, maar ook modellen en zelfs een gemeenteraadslid Robert E. Cornegy met dreadlocks tot over zijn middel. Nu doe ik dat graag ook in Nederland en Suriname.

Wil jij meedoen met deze documentare stuur dan jouw video in waarin je de volgende vragen beantwoord:
Vragen voor de dames:
1) Introduceer jezelf; Naam, beroep, woonplaats
2) Wanneer was jou eerste relaxer en hoe heb je het ervaren?
3) Heb je ooit geloofd dat je slecht haar had? Zo ja wanneer en hoe is dat veranderd?
4) Wanneer heb je besloten kroes te gaan, waarom en wie was jou inspiratie?
5) Wat was het moeilijkste van kroes gaan? Vaak wordt er gezegd dat vrouwen niet durven kroes te gaan omdat ze geloven dat mannen niet van kroeshaar houden. Was dat ook zo bij jou?
6) Wat is het beste van kroes zijn?
7) Wat heeft kroes gaan jou geleerd?
8) Is jouw perceptie ten opzichte van kroeshaar veranderd?
9) Denk je dat kroeshaar vandaag de dag nog een issue is? Kun je uitleggen waarom wel of waarom niet?
10) Kun je de volgende zin afmaken: Ik houd van mijn kroeshaar omdat ..

Vragen voor de heren:
1) Introduceer jezelf; Naam, beroep, woonplaats
2) Hoe belangrijk is jouw haar voor jou als man? Heb je ooit een Curly of relaxer (dreadlocks in dien je ze niet hebt) gehad en waarom heb je gekozen voor je huidige couple?
3) Wat betekent jouw haar voor jou? Is het gewoon onderdeel van je stijl of gaat het dieper dan dat?
4) Heb je je vroeger ooit geschaamd voor je haar of geloofd mannen met een ander haartype een betere kans maakte bij vrouwen?
5) Hoe belangrijk is het haar van de vrouw voor jou? Maakt het uit of ze een weave draagt, gerelaxed heeft of kroes is? Heb je een bepaalde voorkeur?
6) Een van de belangrijkste reden waarom vrouwen het haar niet kroes durven te dragen is omdat ze geloven dat mannen niet van kroeshaar houden. Hoe denk jij hierover? Indien je het oneens bent hoe denk je dat vrouwen aan dit idee komen?
7) Ik heb mannen wel eens horen zeggen dat ze niet van hun haar hielden toen ze klein waren en dat ze pas later van hun haar zijn gaan houden. Geldt dit ook voor jou?
8) Is jouw perceptie ten opzichte van kroeshaar veranderd?
9) Denk je dat kroeshaar vandaag de dag nog een issue is? Kun je uitleggen waarom wel of waarom niet?
10) Wat denk je van de natural hair Movement en wat zou jouw boodschap zijn naar Zwarte vrouwen als het gaat om Black Hair?

Nog even dit: 
* Het is prima om jezelf te introduceren en vertellen wat je doet maar uitgebreide reclame voor je bedrijf of producten wordt niet geaccepteerd.

* Laat ajb muziek achterwege. Dat stoort alleen maar. 

De video kun je oploaden via wetransfer.com en adresseren aan info appestaartje kroeshaar punt com. Met genoegen kijk ik uit naar jullie videos. Hier alvast een voorbeeld.

;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *