fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar Nieuwsbrief

Kroeshaar.com

PERSBERICHT

Datum:        Dinsdag 18 Mei

Contact:      Mia Press

                   info@going-natural.com

                   (+1) 347-422-6139        

Surinaamse delegatie vertegenwoordigd bij Boucles d’Ebene, de beurs in Parijs 

Bebe Rose Fashion

Boucles d’Ebene, een evenement dat 10 jaar geleden is begonnen als een expo om kroeshaar te promoten, is uitgegroeid tot de grootste beurs voor ondernemers uit de Diaspora. Naar schatting 10.000 mensen zullen het Centquatre-Paris bezoeken waar de laatste trends op het gebied van haar, mode, gezondheid en food op grootse wijze worden gepresenteerd.

Ook de Franse media zal aanwezig zijn om de trends te volgen en een reeks van noviteiten te verslaan in het laaste weekend van mei. Met elke dag een haar en modeshow, live muziek en dans voorstellingen beloofd Boucles d’Ebene een sprankelend kleurig samenzijn te worden om de Diaspora eer te betonen.

De motor achter de Surinaamse delegatie is Mireille Liong-A-Kong, bekend van kroeshaar.com en haar bestseller Going Natural die nummer een heeft gestaan op amazon.

Volgens Liong is door de ontwikkelingen op het gebied van kroeshaar een movement onstaan die wereldwijd vooral vrouwelijk ondernemerschap heeft gestimuleerd. Dat is volgens de Sociaal Entrepreneur merkbaar in de straten Brooklyn waar ze woonachtig is tot en met de stranden van Guadeloupe waar ze op uitnodiging workshops heeft gegeven.

“In Parijs komt echt de creme de la creme samen en als pioneer van deze movement vind ik dat Suriname daarbij hoort, want we lopen zeker niet achter”, aldus Liong. Ik zie graag Surinaamse creativiteit stralen tussen al dat moois.  

Behalve de getalenteerde Doreen Springers, een nieuwe modeontwerper aan het firmament met Surinaamse roots, maakt ook columniste Tirzah Baak deel uit van de 11-koppige delegatie. Daarnaast zullen Daya Maduro, de eerste Miss Black Hair Nederland en de man achter deze organisatie Sherlon Gerard, die van Antilliaanse komaf zijn, daar de gelederen versterken.

Liong, daar op uitnodiging van de organisatie voor haar tentoonstelling BAD Hair Uprooted, zal een lezing geven omtrent het onderwerp en de documentaire the Going Natural Video Diaries vertonen. De lezing van Liong is op 31 mei en begint om 11 uur.

Boucles d’Ebene is van 30 mei tot en met 1 juni in Centquatre Paris.

Boucles d’Ebene 
Au Centquatre Paris
5 Rue Curial
Paris, France

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *