fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Over Kroeshaar

Mireille's Afro
Mireille's Afro

Hi en welkom!

 

Mijn naam is Mireille Liong-A-Kong. Als Sociaal Entrepreneur met een graad in de Informatie Technologie, ben ik deze website begonnen, met het doel, het beeld van kroeshaar fundamenteel te veranderen.

 

Mijn tot op de hoofdhuid afgebroken haar, was aanleiding om uit te zoeken wat er toch mis was met (mijn?) kroeshaar. Wanhopig door het vooruitzicht voor de rest van mijn leven aangewezen te zijn op weaves (pruiken), besloot ik alles, maar dan ook alles wat nodig was te leren over de verzorging van kroeshaar; want hoe het ook zij, ik moest en wou mijn eigen gezonde haren terug. 

Wat ik heb geleerd is gepubliceerd in het allereerste Nederlandse boek over kroeshaar verzorging getiteld “Kroeshaar; wat je moet weten en meer”.

Toen ik ontdekte dat ik bij lange na niet het enige was en dat maar liefst 73% van de Zwarte vrouwen te maken heeft met haarbreek, haaruitval en hoofdhuid aandoeningen, als gevolg van het gebruik van relaxers, besloot ik mijn carierre om te gooien. Vanaf toen heb ik zowel mijn IT expertise als kroeshaar kennis gebruikt voor het verbeteren van de gezondheid van het haar van de Zwarte vrouw in de Diaspora.

 Met dit doel in mind, heb ik mijn succesvol debuut vervolgd met Natuurlijk Kroes, van chemisch glad naar natuurlijk kroeshaar”, een tentoonstelling van kroeshaar kapsels in Manhattan, New York getiteld In the Pursuit of Nappiness en America’s Next Natural Model, een jaarlijkse verkiezing om de schoonheid van kroeshaar te promoten. Toen ik genoeg kennis had opgedaan in het formuleren van haarproducten ben ik ook een eigen haarverzorgingslijn begonnen, Going Natural Hair Care.

Samen met mijn Amerikaanse website Going-Natural.com ondersteunt deze site het hoofddoel om het beeld van kroeshaar fundamenteel te veranderen. Daar ligt namelijk volgens mij de wortel van het probleem. Als we het negatieve stereotype beeld van kroeshaarkapsels ten positieve kunnen veranderen zullen vrouwen uit de Diaspora hun eigen haar-type meer gaan waarderen. Door minstens evenveel en even mooie alternatieven te laten zien hoop ik dat vrouwen ook minder gauw geneigd zullen zijn het haar ten koste van alles te ontkroezen.

Graag nodig ik je uit om mij te helpen de schoonheid van kroeshaar te promoten. Het kost je niks en ik kan werkelijk alle hulp in welke vorm dan ook goed gebruiken.

Het makkelijkste wat je kunt doen om mee te helpen het beeld van kroeshaar fundamenteel te veranderen is je aan te melden en een profiel aan te maken. Zo kun je foto’s van jouw eigen mooie kapsels laten zien, die ongetwijfeld anderen zullen inspireren.

Daarnaast kun je ook commentaar achter te laten of simpelweg de knop Like” aan te klikken wanneer iets jou aanspreekt en het artikel, product of foto te sharen in jouw netwerk.

Uiteraard ben ik ook heel blij als je een recentie plaatst wanneer je goede ervaringen hebt met de Going Natural Haarproducten.

Nu hoop ik dat je geniet van alles wat kroeshaar.com te bieden heeft en uiteraard kijk ik uit naar jouw reactie. Alvast bedankt en graag tot ziens.

Zoals ze in  het Surinaams zeggen, Odi!

Hier een link naar een interivew een paar jaar terug: Vraaggesprek met Mireille Liong  

 

1 thought on “Over Kroeshaar

 1. Hey daar,

  Wat een fijn artikel heb je geschreven. Ik vind sowieso dat je een mooie blog heb en ga zeker
  terug komen
  Ik ga wil me graag op je nieuwsbrief abboneren. Kan dat bij
  jou? Ik zie het zo snel niet.

  Hartelijke groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *