fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Zes maanden Braidlocs

6 maanden Braid Locs
6 maanden Braid Locs

Het is niet te geloven, maar het is al bijna een half jaar geleden dat ik ben begonnen met lokken. Door de overweldigende drukte, heb ik nauwelijks tijd gehad om te ademen, laat staan te bloggen over mijn haar, maar ik kan zeggen, het gaat goed!

Het is niet te geloven, maar het is al bijna een half jaar geleden dat ik ben begonnen met lokken. Door de overweldigende drukte, heb ik nauwelijks tijd gehad om te ademen, laat staan te bloggen over mijn haar, maar ik kan zeggen, het gaat goed!

Nu moet ik erkennen dat ik de eerste maanden gruwelijk de fout in ben gegaan. Ik wist wel dat je locs regelmatig moet bijhouden en niet langer dan twee hooguit drie maanden mag laten uitgroeien voordat je naar de loctitian gaat om de nieuwe haargroei bij te werken. Wat dat betreft is het net als met vlechten en zelfs net als relaxen, nieuwe haar groei moet bijgewerkt worden.

Waar je bij vlechten, de extensies eruit moet halen en bij relaxen de nieuwe uitgroei glad moet maken, hoor je bij dreadlocks de nieuwe uitgroei bij te draaien of te interlokken.

Bijdraaien is vrij simpel en wordt handmatig gedaan. Interlokken kan ook handmatig worden gedaan maar als je dunne locks hebt heb je een speciale tool nodig. 

Aangezien ik niet zo handig ben als het gaat om locs, laat ik het dus bij de loctitian doen. Ze doet mijn haar werkelijk binnen twee uur. Zelf zou ik er denk ik 100 jaar overdoen.

Wat ik niet wist is dat je tussendoor zelf je locs moet bijhouden. Dat betekent dat je ze uit elkaar moet halen om te voorkomen dat ze aanelkaar groeien. Dat doe je door met je vingers langs de scheidingen van jouw locs te gaan en het haar dat niet bij de ene loc hoort loshaalt voordat het vergroeit met een andere loc.

Aangezien ik dit niet wist, heb ik mijn haar dus niet bij gehouden en waren aardig wat haartjes vergroeid met locs waar ze eigenlijk niet bijhoorden. Ai, dat heb ik geweten! Het was behoorlijk pijnlijk! Vergelijkbaar met wanneer je vlechten te lang heb laten zitten en je moet ze eruit halen. Nu, dit zal me dus niet meer over komen. 

Als je niet begrijpt wat ik bedoel, bekijk dan de video. Ik denk dat zelfs als je ingevlochten hebt, deze techniek extra pijn kan voorkomen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *