fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De Modieuze dame met de dreadlocks

Malene B locs, Dreads dreadlocs Deze foto is genomen in 2007 op het International African Arts Festival in Brooklyn. Volgens mij spreekt het plaatje voor zich waarom ik de foto heb genomen maar graag beschrijf ik het toch.

De mooie lange gekrulde locs gecomplementeerd met de kleurige ketting, passende oorbellen en handtas waren gewoon wat ze noemen “picture perfect”. Het was dan ook in de top drie van de bezoekers van mijn eerste tentoonstelling in New York.

Zoals het overgrote deel van mijn collectie, had ik geen idee wie de persoon op de foto was. Geinspireerd door mijn vriendin Hillary die FIT heeft gedaan en de foto zo mooi vond omdat de dame zo compleet modieus was, kreeg het portret de naam “De Modieuze dame met de gekrulde dreadlocks”. Het is een van de portretten die in sinds die tentoonstelling mijn kantoor hangt.

Jaren later zag ik toevallig een stukje van de Nate Burke’s show, de man die al Oprah’s makeovers doet als het om huizen en interieur gaat. Hij liet het prachtige drie verdiepingen huis zien van een tapijt designer die toevallig een Zwarte vrouw was met Caribbische roots. Uiteraard stond ze meteen op de lijst om geinterviewd te worden.

Toen ik haar toevallig bij mij in de gym zag heb ik haar dan ook meteen gefeliciteerd met het feit dat ze bij Nate was. Graag wilde ze ook het interview doen. Aangezien we beiden drukke ondernemers zijn in New York is het er niet direct van gekomen. Desondanks maakten we regelmatig een praatje als we mekaar in de gym tegenkwamen.

Op een dag toen ik weer eens langs het portret van “De Modieuze dame met de gekrulde dreadlocks” liep bleef ik opeens stilstaan en dacht dat gezicht komt me bekend voor. Ik keek naar dat gezicht en realiseerde me ineens dat het Malene was. Ik kon het niet geloven!

Uiteraard stuurde ik haar meteen een mailtje met het verhaal, de vraag of zij het was en of ze zich nog kon herinneren dat ik de foto had genomen. Het laatste kon ze niet beamen maar de rest wel. Het grappige is ook nog dat ze letterlijk bij mij om de hoek woont.

Ze heet Malene Barnett en ze is een hele bekende tapijt designer nu met kort geknipt kroeshaar. Met haar bedrijf Malene B Custom Designed Carpets staat in tijdschriften en wordt vaak gevraagd voor shows. Het interview is nu eingelijk wel van gekomen en staat nu op de Going-Natural.com website. Wil je het lezen klik dan op Interview met Malene Barnett

Bij deze een video van Malene die haar werk laat zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *