fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Help! Door de €350 wonderstraight valt mijn haar extreem uit

Hoi, Ik ben een jonge vrouw van 34 jaar. Ik heb sinds enkele maanden extreme haaruitval. Ik heb altijd gerelaxt nagenoeg zonder last van haaruitval. Vanaf mijn twintigste heb ik steeds mijn haar geweaved om het op te vullen. Mijn haar was altijd lang maar dun vandaar.

haaruitval door relaxersHet afgelopen jaar ben ik twee keer bij kapsalon Zunara geweest in Amsterdam Zuid waar de zg wonderstraight techniek wordt gehandhaafd.

Wonderstraight is een Aziatische manier van relaxen. Relaxen uitwassen fohnen tangen en dan weer relaxen, fohnen en tangen.

Het is niet echt te vergelijken met relax want het haar wordt extra glad en luchtig en het blijft drie tot zes maanden glad. Zelf na vele malen wassen. Gewoon fohnen en het is weer superglad.

Ik werd verteld dat dit veel gezonder zou zijn en dacht het kan geen kwaad. Bij elkaar heb ik zo een 350 euro betaald.

Ongeveer een maand na de eerste behandeling begon mijn haar af te breken. Maar toen was het af en toe, wel hele strengen. Ze zeiden dat het normaal was. Mijn haar moest wennen aan deze methode zeiden ze.

Na drie maanden ben ik weer gegaan, dat was ergens in november vorig jaar en dat was ook meteen de laatste keer.

Ik heb nu extreem droog haar en alles valt uit. Heb het zo kort nu dat het bijna een jongenskoppie lijkt . Een beetje Rihanna look. En toch het breekt nog steeds af. Er is een bijna kale plek ontstaan in het midden en dat maakt het moeilijk.

Ik ben niet teruggegaan want ik heb gehoord dat ze je dan toch afwimpelen. Ik heb ook geen zin in gedoe. Ik wil gewoon mijn haar terug.

Ik ben naar een dermatoloog geweest. Die heeft eigenlijk weinig gezegd behalve dat het door stress zou kunnen komen en daarna iets voorgeschreven waar ik niet happig op ben.

Kun je me helpen? Welke producten moet ik bestellen op jullie site?

=================

Hi,

Going Natural clean start ComboBedankt voor jouw vraag en de foto die echt een redelijk goed beeld geeft van jouw probleem.

Hoewel ik tot nog toe geen goede verhalen heb gehoord over de Aziatische of Japanse straight, moet ik eerlijk zeggen dat ik hier geen persoonlijke ervaring mee heb. Maar de foto’s zijn duidelijk en met mijn eigen relaxer ervaring, geloof ik er alles van.

Er i namelijk heel veel overeenkomst met mijn situatie jaren geleden als ik naar jouw foto kijk en je verhaal lees. Ongeveer 2 maanden na het relaxen, voelde mijn haar ook extreem droog. Overal had ik dode punten en het haar brak ook precies in het midden van mijn hoofd tot bij de wortel af. Dat vergeet ik dus echt nooit meer. Nog net niet jankend keek ik naar mijn bijna kale plek. Daarom denk ik dus dat het bij jou ook komt door het proces van relaxen wat je hebt ondergaan want sinds ik ben gestopt met relaxen heb ik nooit meer dergelijke problemen ervaren.

Ik ken die salon niet, maar ik weet wel dat veel kappers met weinig respect voor kroeshaar omgaan en ervan overtuigd zijn dat je van alles met het haar kan doen voordat het er volgens hun “normaal” kan uitzien. Het gaat echt nog even duren voordat mensen snappen dat kroeshaar het breekbaarste haartype is waarmee je niet zomaar van alles mee kan doen, dus voorzichtigheid geboden.

Het is heel goed dat je naar een dermatoloog bent geweest. Jammer dat hij zo weinig heeft gezegd. Ik ben namelijk benieuwd of hij heeft vastgesteld of je haarwortels zijn beschadigd of niet. Dat kun je op zo een foto niet zien en dat is nu heel belangrijk of je haar weer zal groeien of niet.

Zelf ben ik nooit naar een dermatoloog geweest, maar kennelijk waren mijn haarwortels niet aangetast want mijn haar is gelukkig weer gegroeid.

Wat ik je kan adviseren op basis van mijn eigen ervaring is het volgende:

– Stop met relaxen en als het kan met weaven. Dit gunt het haar de tijd om op adem te komen en te herstellen.

– Gebruik de natuurlijke kroeshaar shampoo die het haar zacht maakt en niet stript van natuurlijke vetten. Uitgedroogde strengen zijn namelijk de voornaamste oorzaak dat haar breekt.

Ik weet niet hoe gevoelig jouw hoofdhuid is daarom zou ik beginnen met de Going Natural Kruiden Shampoo en Detox Conditioner als de hoofdhuid niet te gevoellig is. Is dat wel zo raad ik je aan de gewone conditioner te doen.

– Gebruik de Scalp Conditioning Spray om de hoofdhuid in conditie te brengen. Gebruik deze steevast 3 keer per week. 

Voor een second opinion, heb ik Yendys, holistisch kapser en mijn persoonlijk adviseur ook jouw foto laten zien en zij gaf het volgende advies:

Zoals het er uitziet lijkt het enige wat ze kan doen een mooi kort kopje knippen. Daarnaast moet ze proberen zichzelf hoofd massages geven, hot oil treatments en extra vruchten en bessen eten. Deze voegen anti-oxidanten aan het lichaam toe die haargroei stimuleren. Een suplement met brandnetel helpt ook door vitaminen en mineralten aan het lichaam toe te voegen.

Ik hoop van harte dat ons advies je helpt en dat je haar weer terug zal groeien. Sterkte en succes.

Aanbevolen producten:

Going Natural Kruiden Shampoo

Scalp Conditioning Spray

 

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

1 thought on “Help! Door de €350 wonderstraight valt mijn haar extreem uit

  1. Hoi,

    Ik die de zunara wonderstraight al echt jaren. Ruim 10 jaar en nooit geen problemen.

    Ze zijn aardig en professioneel. Ook begrijpen ze haar heel erg goed. Ik ben Marokkaans met kroeshaar.

    Ben je wel naar de echte Zunara gegaan op de kastelenstraat 109?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *