fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

African Voices Malika Zarra: Morocco’s jazz jewel

Malika Zarra is een inspirerende vrouw. Geboren in Marokko, getogen in Frankrijk maakt ze als geen ander gebruik van haar roots als opkomende Jazz zangeres in New York. Ik heb haar talloze keren gezien, maar krijg nooit genoeg van haar muziek.

 

Malika Zarra

Malika Zarra is een inspirerende vrouw. Geboren in Marokko, getogen in Frankrijk maakt ze als geen ander gebruik van haar roots als opkomende Jazz zangeres in New York. Ik heb haar talloze keren gezien, maar krijg nooit genoeg van haar muziek.

In de bomvolle zaal van Joe’s Pub’s beschreef ze laatst hoe de geuren, kleuren ritmes en gastvrijheid van Marokko deel van haar zijn. De vrouwen zegt ze, zijn harde werkers, houden de boel draaiende en alsof het niks is maken ze ook nog prachtige muziek. Zo begint ze een van haar nummers met een ritme dat ze nog heeft onthouden uit haar jeugd. Een van de vrouwen tikte het altijd op een cocacola flesje.

Het zelfde ritme tikkend met een vergelijkbaar stokje begint Mailka het nummer. Als de band inkomt begint een waar spektakel van muziek. Algauw waan je je op een van die gastvrije kleurige Marokkaanse huwelijken met een overdaad aan fantastisch heerlijke gerechten en ritmes die menig stijf heupje spontaan los gooit.

Mijn favoriet nummer is Pouvoir. Het is een Arabisch nummer waarbij ze het publiek vraagt mee te zingen. De woorden ken ik nog steeds niet maar het ritme zit in mijn hoofd gegrifd.

 

Een maand of wat geleden werd ze gevraagd door CNN voor een interview. Ik voelde me gevleid dat ze ook mij uitnodigde ons om samen met wat vrienden te gaan eten in een Marokaans restaurant in Brooklyn. Er is een klein stukje van te zien in de opnames. De drummer, Harvey Wirht, afkomstig uit Suriname, komt wel duidelijk een paar keer in beeld. Hij is meteen ook onze nieuwe blogger.

Als drummer heeft hij de wereld rondgereisd met onder andere Angelique Kidjo. Momenteel is hij in Brazillie en als hij z’n kabel kan vinden om z’n fototoestel aan zijn mac te koppelen gaat hij foto’s uploaden. Blijf kijken. Klik hier voor Harvey’s blog.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *