fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar verzorging voor adoptie ouders en dubbelbloedjes

Het haar is niet te kammen, het is zo droog. Het enige wat nog wel wil is scheren is de veel gehoorde klacht van adoptieouders. Daarom speciaal voor hun, dit artikel.

 Tips voor Adoptie moeders en dubbelbloedjes

Moeders van gemengde en geadopteerde kinderen van Afrikaanse afkomst, komen veel vaker dan niet voor een verrassing te staan als het om haarverzorging gaat. Zo vreemd is dat niet. Als je niet met kroeshaar bent geboren, is het bijna onmogelijk een idee te hebben van hoe je met dit speciale haartype moet omgaan. Onervaren buitenstaanders begrijpen dit niet en denken “haar is toch haar?” Maar zoals met bijna alles in het leven weet moeder beter. Kroeshaar is inderaad anders.

In eerste instantie lijkt de zorg voor kroeshaar moeilijker. Dit komt vooral omdat men het niet gewend is en het achterhaalde maatschappelijk beeld draagt hier helaas niet aan bij. Kroeshaarverzorging is echter niet moeilijker, beter of slechter. Het is enig in z’n soort en omdat het zo anders is heeft het ook een andere benadering en verzorging nodig. Het is even wennen, maar als je er echt de hand in krijgt zijn de mogelijke kapsels onvoorstelbaar en oneindig.

Wat je niet moet doen
Nu het bijna normaal is om het haar te ontkroezen wordt ook de leeftijdgrens om deze behandeling aan te raden steeds lager. Ontkroezen of relaxen, zelfs een kinder relaxer is echter ten zeerste af te raden. De kans is groot dat deze chemische creme de haarwortels van het kind voor goed vernietigd. Lees maar wat er op het potje staat. Nagenoeg dezelfde ingredienten als een ontharings creme. Dat alles om het haar zogenaamd “makkelijker handelbaar” te maken. Na zo een chemische behandeling zal het de eerste 2 dagen inderdaad gemakklijker zijn om wat de maatschappij voorschrijft als “een normale kam” door het haar te halen, maar een week daarna wordt het een ware ramp. De zogenaamde Kinder Relaxers vernietigen zelfs het haar van volwassen dus ook het haar uw lieve kind zullen ze niet sparen.

Ondanks het feit dat je dit ook steeds vaker ziet is ook het gebruik van extensies af te raden. Extensies zijn al dan niet synthetische verlengstukken die samen met het eigen haar worden ingevlochten om vlechten langer te laten lijken. Aangezien de haarwortels van kinderen nog niet zijn volgroeid, kan het eigen haar de toegevoegde verlengstukken vaak niet goed dragen. Dit kan kale plekken tot gevolg kan hebben.

Wat je wel moet doen
Van alle haartypen is kroeshaar het meest gevoelig. Vandaar dat het haar droog aanvoelt na het gebruik van conventionele shampoos. De onnatuurlijke ingredienten zoals sls, ontrekken de natuurlijke vetten uit de krulletjes met als gevolg droog haar dat lastig te kammen is en makkelijk breekt. Ook de haarvetten en conditioners die in de meeste haarzaken te verkrijgen zijn bieden geen oplossing omdat deze of mineraal olie of conen bevatten. Deze ingredienten werken na verloop van tijd averechts. Bij deze enkele tips:

– Om de kleine krulltjes te ontdoen van achter gebleven productresten kun je het haar spoelen met appelazijn. 1/2 deel appelazijn op 2 delen water.

– Ga opzoek naar natuurlijke en pH neutrale shampoos die het haar niet uitdrogen.

– Investeer in een goede grote kam, het liefst anti-statisch, om het haar makkelijker uit te kammen.

– Invester in een goede Borstel om de krulletjes uit te borstelen zonder ze te beschadigen.

– Kies voor Pure Sheabutter of andere natuurlijke producten om het haar zacht en soepel te houden en te voorkomen dat het haar breekt.

kroeshaar

Glad haar

Krullen, slagen, spiraaltjes

Recht

Absorbeert licht

Reflecteert licht

Groeit onder een hoek

Groeit naar beneden

Staat recht op

Ligt, naar beneden

Krimpt heel veel

Krimpt nauwelijks

Ideaal voor vlechten

Houdt geen vlechten

Uit Natuurlijk Kroes (van chemisch glad naar): Vershillen tussen Afrikaans en Europees haar

Mireille Liong-A-Kong maakte in 2003 een succesvol debuut met Kroeshaar; wat je moet weten en meer. Het allereerste boek over kroeshaar was binnen twee maanden uitverkocht. Zij is ook de persoon achter kroeshaar.com. Een zeer goed bezochte website die inmiddels is uitgegroeid tot een kleurrijk platform voor kroeshaar en cultuur. Haar 2de boek van chemisch glad naar Natuurlijk Kroes is nu verkrijgbaar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *