fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De Kroeshaar Zomer Show

De haarshow

Dit jaar mocht ik weer meelopen in de haarshow van het Afrikaans Festival. Samen met Nathalie en Michelle vertegenwoordigen we kapsalon Riqui. Het thema was “Change” in de trant van de campagne van Barack Obama en zijn presidentschap.

going natural silky shea hair butterMet deze titel was echt niks teveel gezegd. Zelfs als kroeshaarveteraan die echt niet meer zo gauw opkijkt van aparte of geweldige kapsels, was ik positief verrast over mijn eigen kapsels! Het duurde werkelijk even voordat ik mezelf herkende. Als iemand mij jaren geleden had verteld dat ik met zo een kroeshaarkapsel zou rondlopen, zou ik die persoon voor gek hebben verklaard. Nu loop ik er gewoon heel happy mee rond alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Als dat geen change is weet ik het niet.

Riqui’s style

Ik ben dol op stylisten die je kunnen verassen en Riqui stelt nooit teleur. Terwijl je bij haar in de stoel zit verzint ze ter plekke iets apparts. Heel vaak zelfs spectaculair. Haar werk blijft boeien. Ze maakt meer dan een kapsel, ze creeert kunst. Net als bij een goed schilderij dat een verhaal vertelt zijn Riqui’s kapsels opgebouwd uit lagen. Hoe langer je kijkt hoe meer je ontdekt. Eigenlijk net als bij een Dali maar een kapsel van Riqui ontvouwt zich bijna nooit helemaal. Kijk maar.

Mijn haar was links en rechts in cornrows gevlochten in verschillende patronen terwijl in het midden bijna van voren tot en met achteren los was.  Het patroon links loopt in een lichte boog naar achteren.

Het krullende golvende patroon aan de rechterkant is tot ongeveer de helft van het hoofd gevlochten en loopt een stukje van voor en van achteren.

Met het losse gedeelte kun je alle kanten uit. Van afro punk los tot en met chique opsteken, bantus of een relaxte kuif. Ik ben nu nog aan het experimenteren met deze look. Met kroeshaar hoef je je echt nooit te vervelen.

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *