fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Pijpekrullen?

kroeshaar krullen

Ik wilde nou eens een keer wat anders dan twists of een afro. Aangezien dreads zo in zijn wilde ik wil coils of te wel pijpenkrullen proberen. Die lijken op loks, vaak beginnen mensen die hun haar willen lokken ook met coils. Ik was wel benieuwd hoe het zou staan. Zogenaamde tijdelijke dreads zeg maar.

Ik vroeg me echter af of het met mijn haartype wel mogelijk was pijpenkrullen te maken. Ik heb het ooit geprobeerd te doen en heb zelfs de “Quick braid” gekocht, omdat het makkelijk zou zijn om zo een pijpenkrul te maken, maar het mocht niet baten. Mijn haar bleef te vaak vast in de tool dat was een gefriemel van jewelste en na een paar minuten raakte ook de krul weer los. Onbegonnen werk voor ongeduldige ik.

De eerste salon die ik binnen ging zei dat mijn haar te lang was daarvoor. Ik kon me d’r wel wat bij voorstellen want net als hoe de quick braid tool zou de kam ook in mijn krulletjes blijven steken. Tameka een natuurlijke haarspecialist dacht hier anders over. Ze zei dat ik wel coils kon dragen en verzekerde me dat ze zelfs weken, tot de volgende wasbeurt in mijn Indelen van Kroeshaarhaar zouden blijven. Uiteraard was ik heel erg benieuwd.

Kapsel: Coils/Pijpenkrullen
Voorbereiding: 
Haargewassen met de Kroeshaar Kruiden Shampoo

Benodigdheden: Steelkam
Producten: Silky SheaScalp Conditioning Oil
Houdbaarheid: 1 tot 4 weken

Tameka analyseert mijn haar en hoofdhuid eerst grondig. Daarna wordt mijn haar ingedeeld en ingesmeerd met wat BB Stretch Growth Creme. Een voedende creme/conditioner op water basis die in het haar blijft zitten.


Mijn pas gewassen haar was nog half nat. Dat hoort voor het maken van coils. Probeer ze nooit droog te maken want de kans is groot dat je je draden beschadigd. Voor de coils werd mijn haar echt heel kleine ingedeeld. Ik geloof niet dat ik mijn haar zelf zo klein heb gevlochten of getwist.


De indeling is volgens het bakstenen prinicpe zodat de coils tussen de scheidingen vallen en het kapsel een geheel vormt. Hoe je coils maakt staat uitgebreid uitgelegd in “Kroeshaar; wat je moet weten en meer”. Mijn coils werden met de klok richting mee gedraaid. Voor het draaien werd aan elk deel BBD Glass Curling Creme toegevoegd.


kroeshaar in pijpekrullen

We hebben voor dit product gekozen omdat het de coils er goed in houdt terwijl het haar zacht blijft aanvoelen. Met gel en vele andere producten voelt het haar hard/knapperig aan als het eenmaal droog is. Niet met BBD. Hier boven het resultaat. Ik ben meer dan tevreden. Voor het eerst is mijn haar in pijpenkrullen!


Mijn haar krimpt zeker 70%.

Van voren heeft Tameka een deel van de coils gecornrowed zodat het haar niet continu in mijn gezicht zou vallen. 
Tameeka jij denkt ook aan alles.

Zo ziet het er van achteren uit.

Kijk mij nou: ik ben echt blij met mijn pijpenkrullen hoor… –>

Ik ben nu 3 weken verder en mijn coils zijn niet eens “frizzy.” Een paar van achteren en van de zijkant heb ik opnieuw gedaan, niet met een kam maar met mijn handen, omdat ik bang was dat mijn haar zou gaan lokken. Mijn hoofdhuid heb ik schoon gehouden door het om de 3 tot 4 dagen schoon te poetsen met Sea Breeze en likje Scalp Conditioning Oil om een droge hoofdhuid en schilvers te voorkomen. Met een microfiber doekje maak ik dan tussen de scheidingen schoon, echt een verwennerij voor de hoofdhuid die dan o zo lekker fris aanvoelt. Je raakt er bijna veslaafd aan.

Het losmaken kost wel tijd. Ga niet zomaar de kam er doorheen halen. Draai het haar gewoon de andere kant uit en het lekkerste is om de Silky Shea te gebruiken. Van achteren moest ik opnieuw doen omdat tussen het haar daar op een of andere manier altijd snel stof komt te zitten. In de voorste haarlijn is het haar het gevoeligst. Daarom is het ook handig om de rand na 2 weken opnieuw te doen.

Kapster: Tameka
Kapsel van Temeka: Dreadlocks volgens de nieuw lock smith methode
Locatie: Rockaway
Specialisatie: kroeshaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *