fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Leven in Amerika; Las Vegas

Leven in Amerika; Las Vegas
Leven in Amerika; Las Vegas

Mijn matie Regillio mailde me razend enthousiast nadat hij samen met zijn vriendin Las Vegas had bezocht. Hij vond het een fantastische ervaring. Vorig jaar ben ik geweest om de verjaardag van mijn pa te vieren. Mijn pa, die in Suriname woont vond het een van zijn leukste verjaardagen ooit.

 

lasvegas.jpg
Stad in de woestijn

Las Vegas gelegen in Nevada, is een stad die letterlijk uit de grond gestampd is te midden van een woestijn. Tot voor kort was het de snelst groeiende stad in Amerika en ondanks het feit dat deze stad overbekend is voor het gokken brengt entertainment tegenwoordig het meeste op. Het hele jaar door zijn er fantastische, exclusieve en spectaculaire shows te zien voor degenen die niet perse achter de gokkasten of roulette tafels hun tijd willen verdrijven.

strip.jpg
De Strip

Maar hoe je het ook keert of draait, naar Las Vegas ga je om geld uit te geven. De stad is erop gericht en je komt er gewoon niet onderuit. Bij aankomst op de airport wordt je al “begroet” door een scala van slot machines waar je meteen kan beginnen met gokken. Of je nu een dollar cent of $100 hebt te besteden, of je nou moet wachten op je limousine of op je partner er is bijna geen moment waarop de gokkasten niet jouw aandacht trekken met hun knipperende lichtjes rinkellende geluidjes.

DSC_0282.jpg
Gambling

Toch kan ook de niet-gokker zich best vermaken. Als je door de gokkasten, roulette en Black Jack tafels heen kan kijken is er namelijk meer te doen. De new age replica architectuur op de strip waar alle hotels van belang staan, varieert van belachelijk kitch tot interessant en boeiend. Hoewel ik best veel hotels in mijn leven heb gezien heeft hotel Bellagio waar onder andere Oceans 13 is opgenomen indruk op me gemaakt. Het toeval wilde dat ik er rondliep toen Al Pacino en een andere collega er waren om opnames voor de film te maken. Uiteraard een hele constarnatie en erg leuk, maar ik was meer onder de indruk van het smaakvolle hotel zelf. De inrichting en kleuren combinaties, vanaf de lobby tot en met de het thema van de botanische tuin, alles straalt uit dat er diep over na is gedacht en mooier nog tot in de puntjes is uitgewerkt.

DSC_0339.jpgDSC_0285.jpg

L. Uiteraard kwamen we ook Surinamers tegen. Vormalig basketballer Rodney spreekt nog goed Nederlands en woont en werkt al jaren in Las Vegas. R. De chocolade fontein waar live chocolade gemaakt wordt.

Het is gewoon een genot om door het hotel te lopen. De ontiegelijk dure winkels completeren het hotel evenals de chique restaurants. Aangezien ik jammer genoeg de jackpot niet had gewonnen is het op z’n Hollands gewoon bij “kijken kijken en niet kopen” gebleven. En hoewel ik geen chocolade fanaat ben vond ik het fantastisch om de chocolade fontein in de chocolaterie te zien.

DSC_0375.jpg

Ook de water show van het Bellagio is een attractie voor menig voorbijganger.

Mocht architectuur je niet boeien dan kan je shoppen, kiezen uit een scala van restaurants om lekker te gaan eten, gewoon rondlopen om te zien wat voor attracties de gigantische hotels als MGM en het Ceasar Palace van Donald Thrump te bieden hebben of een terrasje pakken in het zogenaamde Hotel Venetie. Behalve Celine Dione kan je ook naar een spectaculaire show als O van Cirque du Soleil. De laatste moet je wel meteen boeken want het is maanden van te voren uitverkocht.

Kortom in Las Vegas hoef je je niet te vervelen. Het is leuk om gezien te hebben maar na drie dagen verlangde ik wel weer naar mijn eigen huis. De schreeuwende knipperlichtjes en rinkelende kasten die hoe dan ook de overtoon voeren vond ik uiteindelijk toch een beetje vermoeiend, maar ik was meer dan dankbaar dat mijn pa het een geweldige vakantie vond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *