fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Kroeshaar kapsels voor hele mooie feestdagen

 na - Bantus met een twist.
na – Bantus met een twist.

Behalve kappers en stylisten is er nog een speciale categorie: haar-artiesten. Tameeka is er zo een. Ze komt ziet en overwint. Wat voor haar je ook hebt, dik, dun, lang of kort, met haar eindleoze creativiteit maakt ze een kapsel voor je dat je zelf nooit had kunnen bedenken. En ze heeft er plezier in ook.

 

tanya.jpgtanya-after3.jpg
Voor

Tanya is een hele bekende omroepster. Onder andere bij Kiss FM, een van de meest populaire radio-omroepen in Amerika. Op een eenzame zaterdag hoorde ik haar klagen over haar kroese haar. Dat ze moeite had het te ontkopen en dat ze geen raad wist met het haar. Relaxen had ze voor goed afgezworen nadat een heel stuk op haar achterhoofd werkelijk bijna helemaal kaal was. Dat was ongeveer 3 jaar terug. Nu heeft ze een volle bos, lekker dik kroeshaar, alleen heeft ze moeite met kapsels bedenken.

Toen ik haar verhaal hoorde heb ik een mailde gestuurd of ze in was voor een feestkapsel. Gelukkig was ze aan. zie hier het resultaat.

emile.jpgemile2.jpg

Before

Deze Nigeriaanse schoonheid zag ik in het foto album van een bekende. Via Nappturality heb ik haar benaderd. Ook zij was in voor een feestelijk kapsel. Met haar 3 dagen oude volle en kleurige twistout kam ze aanzetten. Ze had echt geen zin om haar haar uit te kamen omdat het allemaal veel te lang duurde. Voor degenen die dit probleem herkennen: binnen no-time heb ik haar haar uitgekamd. Een beetje water gesprayed met Kemi kurl spray en de kam gleed erdoor heen. Omdat ze een gevoelige hoofhuid had vroeg ik keer of keer of ik haar pijn deed. Ze zei, kind ik voel helemaal niks. Geloof me als je eenmaal de kunst beheerst is kroeshaar kammen zelfs leuk.

emile-after.jpgemile-after2.jpg
na

Wederom de wonderen van Tameeka. Cornrows van achteren, alsof het haar opgeschoren is, flattwists en twist van voren. Met een kleurtje in het haar een mooi effect.

mamadu.jpg

Mamadu Ba, mijn favoriete basist. Deze knappe Senegalees met ook nog gevoel voor humor, ken ik uit de muziekwereld. Hij vraagt me altijd om haartips. Zo heb ik hem de natuurlijke zepen aangeraden die hij nog steeds gebruikt. Spontaan als hij is, was hij meteen te vinden voor een nieuw kapsel, ook al wist hij niet zo goed wat hij wilde.

mamadu-after.jpgmamadu-after2.jpg

Dat kon hij uiteindelijk gewoon aan Tameeka overlaten. Prachtig heeft ze zijn haar in een kapsel van kleine pijpenkrulletjes gedraaid. Om het in vorm te houden moest hij nog even 5 minuten onder de droger en viola!

mir1.jpgmir2.jpg

Door alle tumult van organisatie en foto’s maken ben ik vergeten om “voor” foto’s van mij te laten maken. Iinmiddels kennen jullie mijn bos maar al te goed dus dat lijkt mij niet zo een probleem. Mijn haar moest nodig weer eens onder handen genomen worden en zonder erover na te denken heb ik Tameeka haar gang laten gaan. Met dit kapsel ben ik ready voor de feestdagen!

Voor degenen die los haar willen dragen is er uiteraard nog altijd de twistout: De langverwachte twistout uitgebreid uitgelegd. en de afro: Hoe maak je nu een afro?

Beiden staan ook op de kalender van 2006, met tekst en uitleg. Prettige feestdagen!

De feestelijke kapsels voor dit jaar!

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *