fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De allereerste haar website

Op 15 october 2002 werd kroeshaar.com gelanceerd. Het doel was om “Kroeshaar; Wat je moet weten en meer”, het allereeste Nederlandse boek over kroeshaar te ondersteunen. Kroeshaar was toen nog controversieel en schrijfster Drs. Mireille Liong was benieuwd naar de reacties. Om hier een indruk van te krijgen ontwierp de schrijfster die van huis uit Informaticus is, de site. Precies 2 dagen later ging het live.

Zo zag het allereerste ontwerp eruit met de allereerste artikelen. 

top

Nedjettis House of Peace
Wat is kroeshaar eigenlijk? Waarom groeit kroeshaar niet? Hoe werkt een relaxer? 

Het eerste Nederlandse boek over Kroeshaar is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en beantwoordt al dit soort vragen.

De boekpresentatie is op 9 maart in de Koningskerk in Amsterdam en jij kunt erbij zijn. 

Hier kun je:

Thx alvast en voor nu enjoy de website!

bottomnieuw

Behalve de motivatie om het boek te schrijven heb ik ook mijn eigen verhaal meteen gelanceerd.

top

extensions3 

Mijn verhaal

Op mijn 15de ben ik begonnen met relaxen, daarvoor had ik een afro. Jarenlang wist ik niet beter, dan dat relaxen de beste manier was om leuke gevarieerde kapsels te maken. Tot ik naar Nederland kwam om te studeren. Mijn haar brak aan alle kanten, wat ik ook deed. Wekelijks cremen, op tijd bijwerken, punten, veel, heel veel haarproducten heb ik geprobeerd, niks hielp. Uiteindelijk besloot ik mijn haar te laten invlechten.

Het was een lange zit, ongeveer 5 uur. Maar wat heerlijke 3 maanden waren dat. Mijn eigen haar was op sommige plekken gebroken en daardoor op die plekken erg kort. Daardoor viel er af en toe een vlechtje uit en dat was wel even wennen (sjene). Maar voor de rest was het get-up-and-go, wash-and-go en mijn haar zat altijd goed. Ik hoefde geen rekening te houden met vochtig weer, geen krulspelden te zetten, geen krultang te gebruiken, de extensions hielden mijn haar in model.

De vlechten eruit halen was een ramp. Tot dan toe kamde ik mijn haar dagelijks, dus maandenlang ongekamd haar met vuilklitten was ik niet gewend. Wat was dit, hoe kon dit? Het heeft zeker 8 uren geduurd voordat de vlechten eruit waren en ongeduldig als ik ben, werd ik HE-LE-MAAL gek. Dit was dus de down-side van vlechten.

Vanwege het get-up-and-go gemak ben ik mijn haar toch blijven vlechten, nog 2 keer 3 maanden. Daarna had ik opeens mooi gezond kroeshaar, heerlijk was dat. Mijn haar was schouderlengte, lekker gezond dus nu kon ik het met een gerust hart weer relaxen, niet waar? Je raadt het al, mijn zorgvuldig gekweekte haar van schouderlangte was na 2 keer relaxen, weer helemaal afgebroken. Geloof het of niet, dit heeft zich 3 keer herhaald en toen dacht ik: “ik ben ook gek!” Waarom relax ik eigenlijk? Waarom relaxen mensen uberhaupt?

Met mijn handen letterlijk in het haar, begon ik me een heleboel af te vragen: wat kan je allemaal met kroeshaar (behalve invlechten of relaxen)? wat is kroeshaar eigenlijk? hoe verzorg je het? Aangezien er geen literatuur in Nederland beschikbaar was, bestelde ik boeken via Amazon.com. Ook onderzoeken over kroeshaar heb ik opgevraagd.

Intussen ging ik opzoek naar het ideale kapsel, minimale tijdsbesteding, maximaal resultaat. Veel heb ik uitgeprobeerd: afro, bantu knots, twists, noem maar op. Mijn ervaringen en theoretische kennis zijn verwerkt in het boek “Kroeshaar”. Ik hoop dat je het aanschaft, hoop dat je er wat van leert en wens je veel leesplezier.

 

bottomnieuw

Voor een beter beeld zie kroeshaar.com de allereerste look

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *