fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Wat doe je tegen Eczeem?

Hi Mireille, Ik heb een vraag mijn zusje heeft voor de eerste keer eczeem op haar hoofdhuid.De kapper constateerde dat ze op haar hoofd wat had. Roos zegt me zusje de kapster dacht van niet en zei dat ze naar de huisarts moest gaan. En dat deed ze,huisarts zei dat ze eczeem had? En heeft er wat voor gegeven, om haar van de eczeem af te helpen.

 Me zusje schaamt zich er best wel voor. Wat kan ze nog meer doen mocht het niet helpen ? En kan het ook door de kapper komen?

eczeem op de hoofdhuidHopelijk kan je me vraag beantwoorden. Alvast bedankt.
Groeten,
Arnoul

=================================================== 

Hi Arnoul,

Bedankt voor jouw vraag. Ik weet dat het makkelijker is gezegd dan gedaan, maar je zus hoeft zich helemaal niet te schamen voor haar conditie. Eczeem is namelijk een van de meest gezochte woorden op Internet. Ze is dus niet de enige. Er zijn heel veel mensen met eczeem, ook op de hoofdhuid, opzoek naar een oplossing.

Dat is niet makkelijk eerlijkgezegd. Om eczeem te behandelen moet je namelijk de oorzaak weten, maar dat is juist zo moeilijk. Eczeem kan heel veel verschillende oorzaken hebben varierend van stress tot en met een allergie voor wasmiddelen. Volgens de medische wereld is eczeem niet besmettelijk. Je kunt het dus niet letterlijk krijgen van een kapper, maar misschien wel van de producten die worden gebruikt. Het kan iets simpels zijn als een zeep. 

Om te beginnen is de vraag hoe lang jouw zus al eczeem heeft, een belangrijke. Ik begrijp namelijk dat ze dacht dat het haarroos was, maar dat de kapper heeft vastgesteld dat het meer was dan haarroos. Als ze ongeveer weet hoe lang geleden het allemaal begonnen is kun je misschien de oorzaak linken naar een verandering die heeft plaats gevonden: stress, medicijnen of heel simpel een ander haarproduct of haarbehandeling.

Er vanaf komen kan heel lang zoeken zijn. Van wat ik gelezen heb is het het beste om te stoppen met haarbehandelingen als kleuren en relaxen. Daarnaast is het zaak om zoveel mogelijk over te gaan op natuurlijke producten.

Als het gaat om natuurlijke producten is pure Amandelolie het eerste wat ik zou aanraden. Deze olie wordt namelijk al heel lang in de Chineze en Indiase geneeskunde gebruikt om phorasis en eczeem te behandelen. Daarnaast gebruikt een vriendin van een op Amandelolie gebaseerde zalf voor haar kind dat last heeft van phorasis. Een mogelijkheid is dus om pure Amandel olie halen bij de gereformeerde zaak en dat te proberen.  

Een andere oplossing zou kunnen zijn om de producten van Paige, het meisje op de foto, te proberen. Zij had ook last van eczeem, doordat ze het haar niet met shampoo waste. Gelukkig is er vanaf gekomen door er zelf aan te werken. Hier kun je de aanleiding lezen: https://chicwithkinks.com/2011/07/29/why-the-no-poo-method-isnt-always-good-for-your-hair/.  

Paig heeft nu een eigen haarllijn gebaseerd op haar ervaring. De producten zijn in haar online shop TC NaturalsIk hoop echt dat je hiermee geholpen bent en dat je me op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *