fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

De kroeshaar Webshop viert 5 jaar verzorgings producten voor kroeshaar en krullen

De kroeshaar Webshop viert 5 jaar verzorgings producten voor kroeshaar en krullen
De kroeshaar Webshop viert 5 jaar verzorgings producten voor kroeshaar en krullen

Hi!

Kroeshaar.com verwelkomt graag een ieder die interesse heeft in mooi en gezond kroes of krullend haar.

Deze vernieuwde site is een geschenk van de Kroeshaar WebShop die inmiddels bijna 5 jaar bestaat. De uitstraling is een refelectie van de actieve deelname, reacties en andere bijdragen van bezoekers.

De website is begonnen in 2002 als aanvulling op het allereerste boek Kroeshaar getiteld Kroeshaar, wat je moet weten en meer. Toen ik in 2000 besloot te stoppen met relaxen, bestond er nog geen Nederlandse literatuur over kroeshaar. Dit, terwijl ik met 100.000 vragen zat over mijn haar. Elke keer na het chemisch glad maken, brak het haar tot op mijn hoofdhuid af. Om te voorkomen dat ik kaal werd ging ik opzoek naar informatie over hoe je kroeshaar het beste kunt verzorgen en wat er allemaal mogelijk is met dit haartype. Mijn laatse bevindingen staan beschreven in Chemisch glad naar Natuurlijk Kroeshaar, verkrijgbaar in de betere boekhandel en hier in de WebShop .

Het idee voor kroeshaar.com is ontstaan omdat ik erg benieuwd was naar de reactie op mijn boek, maar vooralMireille Kroeshaar Afro om eindelijk de discussie over kroeshaar op gang te brengen. Er bestaan niet alleen veel misverstanden over ons haar, een en ander is zelfs nog steeds taboe. Uit onderzoek blijkt dat 73% van de zwarte vrouwen te kampen heeft met haarbreek en haaruitval als gevolg van het gebruik van relaxers. Vanwege een negatief beeld durven veel zwarte vrouwen echter ook geen kroeshaar te dragen. Ze denken onder andere onaantrekkelijk te zijn met het haar waarmee ze van nature zijn geboren en voor sommigen zijn kroeshaarkapsels zelfs maatschappelijk onacceptabel.

Met deze site hoop ik hier verandering in te brengen. Het doel van kroeshaar.com is om de natuurlijke schoonheid en de veelzijdigheid van kroeshaar uit te dragen en de juiste verzorging voor dit haartype te belichten. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan gezonder haar voor alle vrouwen in de Diaspora en aan een positief beeld over kroeshaar in z’n algemeenheid. Jouw bijdrage, op welke manier dan ook, wordt van harte gewaardeerd.

Tang bung,
(verblijf in goede gezondheid)
Mireille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *