fbpx

Enter Keyword here..

And press enter.

Help! Mijn haar is een ramp.

Help! Mijn haar is een ramp
Help! Mijn haar is een ramp

Hi, Ik ben een meisje van 17 jaar. En ben echt ten eindeloze raad met mijn kroeshaar. De eerste keer relaxte ik dit maar ik verloor veel haar tijdens het kammen en het was veel te dun geworden. Ik relaxte het nog eens omdat ik niet wist wat ik anders moest. Daarna liet ik het groeien en knipte ik de relax eruit!

De Loc Glove voor kroeshaar en krullenHelp! Mijn haar is een rampToen deed ik vlechtjes maar dat is ook mijn ding niet en extensions zeker niet! de laatste keer deed ik een soort van chemisch product op mijn haar dat krullen maakte. Maar ook dat is niks voor mij je moet dit elke keer wassen wanneer je de krullen wilt het product brandt!

Ik wil dolgraag een kapsel dat heel handig te verzorgen is en niet te veel werk kost ‘ smorgens. Aub help mij. Ik ben echt HOPELOOS

————————–

Hi Marleen,

Bedankt voor jouw vraag en de foto.

Jouw haar ziet er helemaal niet zo kort uit, maar het lijkt wel erg droog. Dat komt net zoals je zelf denkt hoogst waarschijnlijk door het gebruik van de keramische straightener en winter weer. Zeker langdurig en veelvuldig gebruik van deze hitteapparaten zijn een ramp voor haar in het algemeen en zeker voor kroeshaar. De trekt vocht uit het haar waardoor de strengen bros worden en het haar makklijk breekt. Als de setting te heet is of als deze tangen op nat haar worden gebruikt kunnen ze zelfs het haar onherstelbaar vernietigen. Hopelijk is dit niet het geval bij jou.

Winter weer is ook niet bevordelijk voor haar. In de winter worden we namelijk bloot gesteld aan kou maar ook aan droge lucht binnens huis. Dit werkt ook uitdrogend op haar. Maar ook shampoo’s met sls werken uitdrogend evenals haarvetten met Petroleum en Petrolatum.

Uiteraad denk ik dat je de keramische tang voorlopig achtiger wege moet laten. Ook zal je eerst moet werken aan gezond haar. Als het haar eenmaal gezond is gaat het vanzelf groeien. In jouw geval als je voorkomt dat je haar uitdroogt en niet breekt wordt het vanzelf langer.

Zorg er dus voor dat je haar nooit droog aanvoelt en laat agressieve shampoos met sls achterwege evenals haarvetten die resten achterlaten. Ik zou je aanraden om te beginnen met de Clean Start. Het is een intensieve behandeling die droog haar een lekker boost geeft. Daarnaast zou ik je de Silky Shea Haarboter aanraden om het haar blijvend soepel te houden.

Ik neem aan dat je haar niet onherstelbaar uitgedroogd is door het tangen en het winter weer want je schrijft dat je regelmatig naar de kapper gaat. Het is goed om dooie punten en haar dat onherstelbaar vernietigd is af te knippen.

Mijn tips:

– Maak je even geen zorgen over de lengte van je haar. Je bent jong en gezond je haar gaat echt wel groeien als het eenmaal gezond is.
– Verzorg je haar optimaal met zoveel mogelijk natuurlijke producten en houd het haar te alle tijden soepel.
– Verder zou ik mijn haar voorlopig niet los dragen zodat je het haar zo min mogelijk manipuleert. Kijk in de Kroeshaar Gallery voor mogelijke kapsels. De meeste van de cornrows kun je twee tot drie weken dragen. Dat lijkt me vrij makkelijk.

Natuurlijk kun je ook je haar kort knippen en gewoon lekker makkelijk een keer in de week met de Loc Glove mooie twistjes draaien. De keus is aan jou. 

Succes en nogmaals bedankt voor je foto. Je hebt een leuk koppie het komt vast wel goed.

Odi,
Mireille

De Kroeshaar Webshop 
Haarproducten voor Krullen en Kroeshaar

going natural hair care package

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *